Ilyen sem volt még: 50 ezer feletti nézőcsúcs a kézilabda Eb-n!

2024. január 11. 16:44

Sportági rekordot jelentő nézőszámmal kezdődött a Fortuna Düsseldorf labdarúgócsapatának stadionjában a 2024-es férfi kézilabda Európa-bajnokság. A kontinenstorna nyitónapján 53 586-an voltak az arénában.

2024. január 11. 16:44
null

Az ötlet nem új, de komoly, nemzetközi kézilabda-tornát még sosem rendeztek futballstadionban. Most ez is megtörtént, és egyből nézőszámcsúcsot döntöttek. Az idei férfi Eb házigazdái gondoltak egy nagyot, és a német labdarúgás egyik legkomolyabb létesítményébe, a düsseldorfi Esprit Arenába építettek kézilabdapályát. Az Európa-bajnokságot szervezői nagyon készültek a rekordra, 

már egy évvel ezelőtt 17 ezer jegyet eladtak a nyitónapra, végül egészen pontosan 53 586-an szurkoltak a 72 hősugárzóval 23 fokra fűtött létesítményben – írta a Nemzeti Sport.

Ezzel megdöntötték a sportági nézőcsúcsot, melyet a 2014 szeptemberében rendezett Rhein-Neckar Löwen–HSV Hamburg német bajnoki tartott. Akkor a frankfurti futballstadionban „csak” 44 189-en voltak. A mostani sportági csúcs mellett a női szakág rekordját a Bajnokok Ligája előző idénybeli, budapesti négyes döntője tartja 20 022 nézővel az MVM Dome-ban.

Amúgy a németországi Eb első meccsén Franciaország szoros első félidő után 10 góllal, 39–29-re nyert Észak-Macedónia ellen, majd a házigazda németek simán, 27–14-re verték Svájcot. 

A magyar válogatott pénteken este (20.30 óra, tv: M4 Sport) Münchenben Montenegró ellen kezdi meg a szereplését az Európa-bajnokságon.

 A C jelű négyesben még Izland és Szerbia szerepel. A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe, ahonnan a csoportok első két-két helyezettje az elődöntőbe kerül, míg a harmadikok az ötödik helyért játszanak. A többieket az elért eredményeik alapján állítják rangsorba.

Fotó: Tom Weller/Getty Images

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kambala2
2024. január 12. 09:04
gulwing hol vagy ? :) :)
monuskaroly
2024. január 11. 21:20
A traktorosoknak oda is be kellene menni. Nehogy már simán megrendezzenek egy EB-t.
I feel the earth move under my feet
2024. január 11. 18:14
Nagy hepaj.. de hogy mit látnak a nézőtér távoli szegleteiben ücsörgők, az kérdés számomra.. Vagy elmentek a stadionba lapostévén nézni a meccseket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!