Bernd Storck: Marco Rossi ugyanazt a stílust követi, mint én

2024. január 06. 19:39

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya szerint „Rossi a nemzetközi elitbe vezette a magyarokat”.

2024. január 06. 19:39

Interjút adott a gsp.ro-nak Bernd Storck, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya – szúrta ki a sportal.hu.

Bernd Storck jelenleg a román élvonalban szereplő Sepsiszentgyörgy vezetőedzője. Az ő irányításával a magyar válogatott 44 év után jutott ki újra az Európa-bajnokságra 2016-ban.

Azt hiszem, abban az időszakban elindítottunk egy kis forradalmat a magyar futballban.

Amikor kijuttattam a magyar válogatottat a 2016-os Eb-re, akkor egy csodát hajtottunk végre” – fogalmazott a korábbi szövetségi kapitány.

Szerintem Marco Rossi ugyanazt a stílust követi, mint én.

Fantasztikus munkát végez, kidolgozott egy taktikát, megtalálta a magyar válogatott stílusát, és már nehéz legyőzni őket. Évről évre fejlődnek, és az, hogy egymás után a második Európa-bajnokságon lesznek ott, mindenképpen magáért beszél. Rossi a nemzetközi elitbe vezette a magyarokat, kérdés, mi jön ezután” – fogalmazott a Sepsiszentgyörgy vezetőedzője.

Nehéz a román és a magyar válogatott között bármilyen párhuzamot felállítani, mindkét csapatban vannak jó játékosok.

Nem állok annyira közel a román válogatotthoz, ezért nem szeretnék semmi rosszat mondani, de a fejlődés itt is látható” – figyelmeztetett Bernd Storck.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI Fotó: Illyés Tibor

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko-jobbos
2024. január 07. 11:05
Látom, hogy maradt a magyar vonalnál, ott Székelyföldön. :-) Köszönünk mindent, amit a magyar fociért tett!
Majdmegmondom
2024. január 07. 08:42
ja, csak ezerszer eredményesebb Rossi, ráadásul nem áll mögötte minden percben a Dárdai... És az eredményei is sokkal jobbak, mint a tied...
galancza-2
2024. január 06. 22:46
2015-2016 táján Storckot tartottam a legnagyobb magyarnak. Még ma is simán benne van az első 10-ben. ÉLJEN BERND STORCK!
Búvár Kund
2024. január 06. 21:30
Max annyiban "ugyanaz" a stílus, hogy mind a két csapat a biztos védekezésre épített. De a két csapat játékrenszere már más. A Rossi csapat támadóbb felfogásban játszik és agresszívabb stílusban is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!