Szoboszlai padozott, a Liverpool pedig égett Brüsszelben

2023. december 15. 10:26

A vereség ellenére csoportelsőként jutottak tovább az angolok az Európa-ligában.

2023. december 15. 10:26

Mint tegnap megírtuk, Szoboszlai Dominik is elutazott Brüsszelbe a Liverpoollal, de Jürgen Klopp több nagy sztárhoz hasonlóan végül nem játszatta az Union SG elleni Európa-liga találkozón. A magyar középpályás a kispadról nézte végig a tét nélküli mérkőzést, amelyen a csoportgyőztes angoloknál több saját nevelésű fiatal is szerepet kapott. A kezdőcsapatban három 20, két 19 és egy 18 éves játékos is bizonyíthatott, csereként pedig többek között egy 19 és egy 18 éves játékos is beszállt.

A liverpooliak a rengeteg hiányzójuk ellenére hétvégén átvették a vezetést a Premier League-ben, és megnyerték az El-csoportjukat is. A vasárnapi, Manchester United elleni „örökrangadó” előtt a belgiumi összecsapást egy teljes csapatnyi sztárjátékos hagyta ki sérülés vagy pihentetés miatt: a maródi hatos, Alisson, Jota, Mac Allister, Matip, Robertson és Thiago mellett Alexander-Arnold, Salah és a csapatkapitány, van Dijk sem utazott el Brüsszelbe az alapemberek közül.

Ezt is ajánljuk a témában

A bemelegítés után már Szoboszlai is pihenhetett a vasárnapi rangadó előtt, a Liverpoolnak pedig a pontszerzés sem jött össze, Klopp gárdája 2–1-re kikapott. A csoport második helyén az osztrák LASK otthonában diadalmaskodó francia Toulouse jutott tovább, a belgák a győzelmük ellenére csak az Ekl-ben folytathatják tavasszal.

Fotó: Kenzo Tribouillard/AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2023. december 15. 16:30
Az a lényeg, hogy rendszeresen játsszon és ne sérüljön meg! Klopp bízik benne, a képességei is megvannak a világ legkeményebb bajnokságához.Tök mindegy, hogy van egy-két gyengébb meccse. Az EB-n legyen ott és mutassuk meg germánoknak, hogy kinek van töke ebben a csoportban! Máig a bögyömben vannak a szivárványos örjöngésük miatt!
daermon
2023. december 15. 13:41
Kedves Mandiner Sportrovat! Nem tudom van e statisztikájuk milyen korosztály olvassa önöket, és ez a hangnem ezek a szófordulatok mennyire jönnek be, de engem lassan, de biztosan elveszítenek... Értem én, h. Sz.D. de soha még "senki nem volt nagyobb ennél a klubbnál". Ez igaz volt Dalglishra, Torresre, Gerrardra és igaz Dominikra is. Önök szénné égetik őt azok szemében akik mind a klub, mind az ő sikeréért szorítanak! Ezeket a címeket - ha olvasná - sztem ő lenne az első aki visszautasítaná! Annyi érdekes dolog lenne vele és a klubbal kapcsolatban. Vagy önök szerint erre fognak "beugrani" a fb-ról az olvasók? Hát, ahogy érzik...
Dixtroy
2023. december 15. 12:20
boboszlai szomi nick
johannluipigus
2023. december 15. 11:24
@files32 Bátran kijelenthetjük, hogy te vagy itt a legnagyobb hülye, pedig nagyon erős a mezőny.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!