Korlátlanul fejleszthetik tovább a mesterséges intelligenciát Kaliforniában

2024. október 01. 14:15

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó vétózott, szerinte nem szabad korlátozni az AI fejlesztését.

2024. október 01. 14:15
null

Nyitókép: illusztráció, Wikipedia

Megakadályozta Gavin Newsom kaliforniai kormányzó, hogy jogszabályt fogadjanak el a mesterséges intelligencia fejlesztésének biztonsági korlátairól. A szabályozás terveit élesen ellenezték a Kaliforniában működő tech óriáscégek is.

A kaliforniai törvényjavaslat első ízben szabályozta volna a mesterséges értelem fejlesztésének kérdéseit. Newsom kormányzó szerint ugyanakkor a törvényjavaslat korlátozná az innovációt, és arra ösztönözné a fejlesztőket, hogy elköltözzenek Kaliforniából.

Scott Wiener szenátor, a korlátozásról szóló törvényjavaslat benyújtója szerint a kormányzói vétóval 

a cégek a kormányzat ellenőrzése nélkül fejleszthetik tovább ezt a „rendkívüli hatalmú technológiát”.

A törvényjavaslat szerint az AI-modelleket biztonsági teszteknek vetették volna alá, és a fejlesztőket arra kötelezték volna, hogy egy „kikapcsoló” segítségével azonnal izoláljanak és lekapcsoljanak egy AI-alapú rendszert, ha az veszélyessé válik.

Kaliforniában működik több feltörekvő, mesterséges értelmet fejlesztő cég, többek között a ChatGPT-t előállító OpenAI is. 

E cég mellett a Google és a Facebookot működtető Meta is ellenezte

az AI-fejlesztések szabályozását célzó törvényjavaslatot, ami Newsom vétójával le is került a napirendről.


 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kybon
2024. október 01. 16:57
Nyilvánvaló, hogy ebből baj lesz! És te, kedves olvasó, a mai étkezéseidben hány mg glifozátot ettél...?
gilou-au-clavier
2024. október 01. 16:29
Helyes, a fidesz veszélyes. Ráadásul kipcsakcigány tartományként tartalékolják az országot a szovjeteknek meg az izraeliek számára.
Gubbio
2024. október 01. 14:35
Addig-addig fejlesztik, mígnem az intelligencia alávetettje nem lesz a MESTERSÉGES intelligenciának. A liberálisok MÁR mesterséges intelligencia alattvalói. Human engineering - nyugati módra.
herden100
2024. október 01. 14:34
🇺🇸 m.youtube.com/watch?v=Rr8ljRgcJNM&pp=ygURYW1lcmlrYSByYW1tc3RlaW4%3D 🇺🇸 m.youtube.com/watch?v=v4BCHAQxE2g&pp=ygUQcmFtc3RlaW4gYW1lcmlrYQ%3D%3D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!