Ötmillió forint bírságot kapott az Integritás Hatóság

2024. október 01. 14:20

Az ügyben a New Land Media adott be jogorvoslati kérelmet.

2024. október 01. 14:20

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Ötmillió forint közbeszerzési bírságot szabott ki a Közbeszerzési Hatóság Döntőbizottsága az Integritás Hatóságra, és megsemmisítette az általa kiírt két közbeszerzést is. Ez az az ügy, melyben a New Land Media adott be jogorvoslati kérelmet a Hatóság által lefolytatott kommunikációs közbeszerzés ellen – írja a Magyar Nemzet.

Ezt is ajánljuk a témában

Júliusban lezárult az a közbeszerzés, amelyben kommunikációs tevékenységéhez keresett partnereket az Integritás Hatóság a következő két évre. 

A tárgyalásos eljárásban a PR-szolgáltatásokat az Uniomedia Zrt. nyújtja majd, az online és offline médiamenedzsment, médiavásárlás feladatait a Wavemaker Hungary Kft. – Media Vision Advertising Kft.– Redboxcom Kft. konzorciuma, a kreatív tervezési és gyártási feladatokat pedig a Super11 Creative Zrt. nyerte el.

A pályázaton indult a Balásy Gyula tulajdonában álló New Land Media Kft. is. 

A baloldali portálok azonban nem hajlandóak leírni, hogy a legalacsonyabb árat az említett közbeszerzésen az ő cégcsoportja adta. 

A Hatóság bíróság előtt támadja meg a Közbeszerzési Döntőbizottság határozatát. 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kékFogúHarald
2024. október 01. 16:37
Ha jól értem a korrupciót vizsgáló hatóság [EU-s] korrupt? A szuverenitást védő hivatal, az miért nem Hatóság?
Grogu
2024. október 01. 15:50
files32 az a baj, h ez hazugság, mert már júliusban (is) megírták: Hiába dolgozott volna a legolcsóbban Balásy Gyula, szakmailag kevés volt az ajánlata, így bukta a milliárdos közbeszerzést 444.hu/2024/07/23/hiaba-dolgozott-volna-a-legolcsobban-balasy-gyula-szakmailag-keves-volt-az-ajanlata-igy-bukta-a-milliardos-kozbeszerzest Júliusban derült ki, hogy az Integritás Hatóság kommunikációs tenderén bár Balásy cége, a New Land Media Kft. adta az olcsóbbik ajánlatokat, nem ők lettek a győztesek, mert szakmailag kevésnek bizonyultak. Az Integritás Hatóság elnöke szerint Balásy cége adófizetők pénzén, mesterségesen lett felhízlalva. - ehhez mit szólsz nagytudású polgártárs?
Reszelő Aladár
2024. október 01. 15:45
A korrupció akkor szűnik meg, ha a FOS azt írja, hogy megszűnt. Ha majd jön MP és végre nem a NER mostani cégei nyernek ugyanannyiért, hanem végre mások, akkor megszűnt a korrupció. Ha esetleg az is túlárazott lenne, az sem lenne baj.
2024. október 01. 14:33 Szerkesztve
A liberális sajtó szerint a túl drága Balásy cégcsoport adta a legolcsóbb árat az Integritási Hatóságnak A baloldali portálok azonban nem hajlandóak leírni, hogy a legalacsonyabb árat az említett közbeszerzésen a Balásy cégcsoportja adta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!