Nem dőlt el semmi! – Nagy csatában döntetlen: Ferencváros – Genk 1-1

2023. november 09. 18:15

A labdarúgó Konferencialiga-csoportkör 4. fordulójában a belga ezüstérmes volt a magyar bajnok vendége.

2023. november 09. 18:15
DIBUSZ Dénes
P. Fülöp Gábor

VÉGEREDMÉNY: 1-1 (Csukaricski – Fiorentina 0-1, Toulouse – Liverpool 3-2)

90+5. perc: Még fel lehet ívelni. Abu Fani balról, a kispad elől. A kapus kijön 12 méterre és lehúzza.

90+3. perc: Belga szabadrúgás a 16-os jobboldali csücskétől. Sadick fejel, szerencsére egy FTC-védő hátára, így lelassul a labda és Dibusz felszedi.

Jota a 89. percben szépített: Toulouse – Liverpool 3-2

90+1. perc: Ha nem is meccslabda, de sistergős lövés Makreckistől 16-ról a rövid sarokra, bravúrosan véd, leér a kapus a rövid sarokra.

90. perc: Lisztes cselezget és harcol ki egy szögletet. Abu Fani adja középre, kifejelik.

89. perc: Mezőnyjáték. Lesz-e és melyik csapatnak meccslabdája?

87. perc: Lisztes lép be két védő köz a 16-oson belülre, de rálép és elhagyja a labdát. Kár érte.

85. perc: A belgák kombinálnak a magyar térfélen. Talán nekik lenne fontosabb a 3 pont, mert a Fiorentinával ők idegenben fognak játszani...

81. perc: Egyre feszültebb a csata: Marquinhost fellökik, Abu Fani indulatosan a reklámtáblára  rúgja a labdát, kap egy sárga lapot és három toporzékoló belgát a nyakába.

78. perc: Hármas csere: Pesics, Sigér és Traoré helyére Botkát, Lisztest és Esitit veti be Dejan Sztankovics a győzelem reményében.

77. perc: Eladott labdából belga esélyek, előbb Aaneba dobja magát a labda útjába, majd Csivics blokkol kézzel-lábbal.

Gyorsan kaptak is egyet Szoboszlaiék: Toulouse – Liverpool 3-1

74. perc: Paintsil nem lő gólt a Fradinak! Lecseréli a Genk edzője, háborog a támadó, aki veszélyes volt, a belgiumi meccsen a kapufát is eltalálta.

Belga csere, öngóllal szépítettek Szoboszlaiék: Touslouse – Liverpool 2-1

72. perc: Traoré keres és talál, alakít ki lövőhelyzetet, ám 18-ról pont középre céloz. Most nem bakizik a belga kapus, biztosan fogja. Majd Romdhane kisodródva emel, de fölé száll a labdája.

Közben az Európa-Ligában: Toulouse – Liverpool 2-0 (Szoboszlai Dominik a kispadon kezdett, a 2. játékrészre beállt Szalahhal és Alexander-Arnolddal együtt)

69. perc: Hátul passzolgat a Fradi, immár Ismael Aanebával a védelemben. Elöl aztán Abu Fani lő, de 22 méterről kapu fölé vágja.

65. perc: Újabb vendég próbálkozás, de Galarza most jócskán fölé lő távolról.

61. perc: MAGYAR EMBERHÁTRÁNY, BELGA GÓL! Sigér áll vissza a csere előtt belső védőnek. Galarza 22 méteres ballábas lövése kipattan Dibuszról, az érkező MUNOZ ballal 8 méterről a kapu jobb oldalába helyez, 1-1

60. perc: Sammy Mmaee nincs jól, leül a gyepre. Majd lesántikál. Vastaps, de komoly vérveszteség.

58. perc: Csúnya taposás, a labdát elrúgó Mmaee lábára Munoz lép rá durván. Végül sárgát kap.

A sérült Varga Barnabást helyettesítő Pesics szezonbeli hatodik gólját szerezte. A magyar válogatott Varga 17-nél tart a szezonban.

54. perc: Megzavarodott Vandervoordt. Ezúttal Romdhane lövése jön ki róla, a kétségbeesett védők kirúgják a kapus kezéből a labdát, nem bíznak benne...

53. perc: Újabb sérült a vendégeknél: Makreckis lépett Baah achilleszére. 

51. perc: Cserél Sztankovics: Zachariassen helyett Mohamed Ali Ben Romdhane a pályán a Fradiban.

47. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZET  A FRADI! Abu Fani pattogós 20 méteres lövése kipattan a kapusról, az üresen érkező ALEKSZANDAR PESICS 8 méterről ballal a jobb felső sarokba helyez, 1-0

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. Sigér lő 15 méterről, leperdül a lábáról, elkerüli a kaput.

FÉLIDŐ: 0-0

45+2. perc: Az ötperces ráadásban sem a szünetet várják a szüntelenül zakatoló csapatok. Belga sarokrúgások után FTC-akció, de Pesics mögé érkezik a beadás. 

45. perc: El-Hannusz kapra csavarja, Dibusz megnyúlva kitornássza szögletre. 

44. perc: Ezt a légiveszélyt is gond nélkül elhárítja a Genk. Sőt, a kapus gyors indításából szabadrúgást harcol ki a 16-os oldalvonalánál.

43. perc: Hatalmas az iram és a harc. Sigér ad és kap is, a Ferencváros szögletet rúghat, miután a visszafutó Heynen nagyot mentett.

39. perc: MARQUINHOS MÁSODIK NAGY ESÉLYE: Makreckis fut el a jobb oldalon, középre passzol, az érkező brazil 12 méteres, léc alá tartó suhintását kipiszkálja a nyártól a német Lipcsét erősítő kapus, Maarten Vandevoordt.

38. perc: Letámad a Genk. Nem tudja kihozni a labdát a magyar csapat, amely így hátraszorul.

34. perc: Nagy erőkkel támad a Ferencváros. A belgáknál a megsérült, megszédült Heynent Galarza váltja.

32. perc: Fradi-helyzet: Traoré lódul meg, befelé cselez a bal lábára, lövése szögletre vágódik egy védőről. A sarokrúgás után belga kezet ért a labda...

Csukaricski – Fiorentina 0-1 (Nzola 8.p.)

30. perc: Sigér fejel össze ellenfelének. A magyarnak kutya baja, a belgát ápolják, áll a játék.

27. perc: Traoré letámad, eladják a vendégek, Pesics beadása levágódik, Abu Fani egyből lő 16 méterről, de gyertyát rúg, a kapus könnyedén lehúzza.

25. perc: Most a vendégek reklamálnak büntetőt. A tizenhatoson belül Mmaee kezére pattan a labda vétlenül, a belga csele közben.

23. perc: Paintsilnek is köszönetet mondhatunk. El-Hannusz baloldali beadásából 4 méterről az oldalhálóba fejel. Meghűlt az erekben a vér...

20. perc: AZ ÉV HELYZETÉT HAGYJA KI A GENK: Paintsil jobbról bead Csivics mellől, a kibújó Zeqiri 3 méterről az üres kapu helyett keresztbe kirúgja a labdát!!!

20. perc: NINCS FRADI 11-es! Traoré esik el a büntetőterületen belül két védő között, talán a labdára lépett...

19. perc: Belga szöglet következik. Abu fanit kivágja, de Arteaga 24 méterről rátűzi, Dibusz repül, a labda kifelé kanyarodva végül elkerüli a jobb felső sarkot.

17. perc: Mezőnyjáték. Az FTC birtokolja a labdát, jól zár a vendégcsapat. 

13. perc: Az eddig sem népszerű Paintsil felökleli Abu Fanit, a bíró nem ad lapot. A nemes bosszú is elmarad, a Fradi izraeli középpályása ballal lő 20 méterről, de nem találja el jól, jócskán mellé megy.

11. perc: Marqiunhos szerez labdát a felezővonalnál, szép a visszacsele, erre egy rúgást és egy ütést is kap egyszerre. A szabadrúgás után megint a belgák vágják ki a labdát a 16-oson belülről.

9. perc: FRADI-HELYZET! Marquinhos lő 24 méterrel, óriási bravúrral eléri a jobb kapufa előtt Vandevoordt. A szöglet nem lett veszélyes.

8. perc: FTC-szöglet. Abu Fani beadására Mmaee és Cissé robban be, de a belga védő a nevető harmadik, kirúgja a labdát mezőnybe.

7. perc: Gyors belga ellenakció, Baah pöcköl a kibújó Zeqiri elé, aki szerencsére nem éri utol a labdát.

5. perc: Az első helyzet a Genké: Paintsil futja le a védőket, jobbról éles szögből lő, Dibusz kiüti, El-Hannusz 13 méterről az égbe, a Fradi-ultrák közé lő kapásból.

3. perc: Sigér futtatnál a jobb oldalról befelé mozgó Makreckist, ez is pontatlan. Egyelőre...

1. perc: A Ferencváros kezdte a játékot, de a hosszú indítás az ellenfél kapusáé.

Az idegenbeli döntetlen (0-0) után fogadja a vele és az olasz Fiorentinával azonos pontszámmal (5) álló riválisát Dejan Sztankovics együttese a 6 fordulós sorozat 4. játéknapján. A két veretlen csapat újabb összecsapásán a vendégeknél a kezdőcsapat tagja a Fraditól 2018-ban viharos körülmények között távozó Joseph Paintsil. A Ferencvárosban 2 helyen változtatott a két hete pályára küldött együttesén a csapat szerb szakvezetője. Botka és Ramirez helyett Csivics és Traoré került be. A belgák tizenegye is 2 poszton módosult.

Ezt is ajánljuk a témában

Az összeállítások

FTC: Dibusz – Makreckis, S. Mmaee, I. Cissé, Csivics – Abu Fani, Sigér – Traoré, Zachariassen, Marquinhos – Pesics
Vezetőedző:  Dejan Sztankovics

KRC Genk: Vandevoordt – Munoz, Sadick, Cuesta, Arteaga – Paintsil, Hrosovszky, Heynen, El-Hannusz – Baah, Zeqiri
Vezetőedző: Wouter Vrancken


Játékvezető: Alekszej Kulbakov (fehérorosz)

Ezt is ajánljuk a témában

Pályán a csapatok – bemelegítés

A Fradi-tábor már megtöltötte a kapu mögötti szektort. A túlsó sarokban húzódnak meg a genki drukkerek, mintegy ezren érkeztek. Közben a csapatok javában készülődnek a továbbjutás szempontjából (4-ből 2 marad versenyben a csoportkör után) kiemelt jelentőségű találkozóra.

Kékek kisebbségben – a belga "ezerfejű" hangpróbát tart Budapesten, a Groupama Arénában
Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor
A szerb Csukaricski a Fiorentinát fogadja szintén 18.45-től
Forrás: eredmenyek.com

Mint a táblázatból is látszik, minden gólnak lehet jelentősége egy esetleges hármas pontazonosság esetén. A Fradi még utazik Belgrádba és a végén fogadja a Fiorentinát. Előtte Fiorentina – Genk találkozót is rendeznek. A belgák otthon zárnak a Csukaricski ellen. Egy mai győzelemmel elérhető kerülne a kupatavasz a Ferencvárosnak. A Genk elleni siker duplán fizetne, hiszen azonos pontszámnál, az egymás elleni eredmények tekintetében a magyar bajnok lenne a jobb...

Feszült várakozás

Perceken belül érkeznek, immár harci díszben a csapatok. Szinte telt ház, mindenki lassan elfoglalja a helyét a lelátókon, közel 20 ezren lesznek a helyszínen. Óriási a várakozás, ami persze nem szabad, hogy „elvigye” a játékosokat, akikre nehéz erőpróba vár. 

Koreográfia – ezúttal is megadják a módját a Fradi-szurkolók, akik a 150 éves magyar fővárost is köszöntötték
Fotó: Mandiner/P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2023. november 10. 05:32
Jó meccs volt. Munozt ki kellett volna állítani... Van még 2 meccs, meg kell nyerni!
Kozmosz
2023. november 09. 21:59
Megnyugodtam. Szoboszlai is említve van a cikkben.
zsellér péter
2023. november 09. 21:18
2 Magyarral állt ki a Ferencváros Miért nem úgy hívják Zsoldosváros Szégyen , szégyen - igy teszi tönkre a Fradit a magyar focit
Abiondi
2023. november 09. 21:09
BL: Rashford talpalás = piros lap Konfetti liga: Munoz talpalás = sárga lap + egyenlítő gól 6 perccel később Spori elmész a jó qrva anyádba!🤬
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!