Nem becsülik meg a svédek a játékost, pedig akár Rossi is behívhatná a válogatottba

2023. november 19. 12:05

Korábban nem zárkózott el a Magyarországra igazolástól Sebastian Nanasi.

2023. november 19. 12:05

Még van esély az egyik legnagyobb svéd tehetség legigazolására magyar válogatottba – írta a Magyar Nemzet. A portál beszámolója szerint Sebastian Nanasi remek idényt zárt, nemcsak bajnok lett a Malmö FF futballcsapatával, hanem őt választották meg a svéd élvonal legjobb játékosának – 29 bajnokin 11 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

A 21 éves támadó középpályás magyar nagyapja révén a magyar válogatottban is szerepelhetne. A családban ez nem is lenne példa nélküli, hiszen a játékos édesapja a 2006-os floorball világbajnokságon magyar színekben szerepelt. A válogatott igazi vezéregyénisége volt, hat meccsen 18 gólt lőtt. 

Sikerei ellenére a fiatal játékost úgy tűnik, hanyagolják Svédországban, január óta továbbra sem kapott meghívót a svéd felnőttválogatottba, csupán az U21-es nemzeti csapatnak a tagja, és a legutóbb meccsen is mindössze öt percet játszott.  

Nanasi korábban kinyilvánította, hogy nem zárkózik el a magyar színek képviseletétől, januárban úgy fogalmazott, hogy: „ha Magyarországról hívnának, akkor természetesen át kellene tekinteni a lehetőségeket, de egyelőre a svéd együttesre koncentrálok.”

A Transfermarkt aktuálisan 4,5 millió euróra becsüli az értékét, amivel a hetedik legértékesebb magyar lenne, és most például Sallai Roland sérülése miatt is lehetne helye Marco Rossi keretében – írta a lap. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. november 19. 16:10
Nánási lesz az! Tősgyökeres magyar srác. Ahogy Stockholm is magyar város. Istókhalma. Én viszont a svéd modell közé tartozom. Ha szőke, kékszemű, hosszúcombú és homlokos pinájú.
Tasi János
2023. november 19. 12:39
Nánási lesz az! Tősgyökeres magyar srác!
Sztrovacsek
2023. november 19. 12:21
Ez tud magyarul? Igaz hogy minek? Rossi sem tud, oszt eggyel több vagy kevesebb, olyan mindegy.
DrPepper
2023. november 19. 12:20
Le kell csapni rá, Gyökeres után nem szabad őt is veszni hagyni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!