Nem becsülik meg a svédek a játékost, pedig akár Rossi is behívhatná a válogatottba

2023. november 19. 12:05

Korábban nem zárkózott el a Magyarországra igazolástól Sebastian Nanasi.

2023. november 19. 12:05

Még van esély az egyik legnagyobb svéd tehetség legigazolására magyar válogatottba – írta a Magyar Nemzet. A portál beszámolója szerint Sebastian Nanasi remek idényt zárt, nemcsak bajnok lett a Malmö FF futballcsapatával, hanem őt választották meg a svéd élvonal legjobb játékosának – 29 bajnokin 11 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

A 21 éves támadó középpályás magyar nagyapja révén a magyar válogatottban is szerepelhetne. A családban ez nem is lenne példa nélküli, hiszen a játékos édesapja a 2006-os floorball világbajnokságon magyar színekben szerepelt. A válogatott igazi vezéregyénisége volt, hat meccsen 18 gólt lőtt. 

Sikerei ellenére a fiatal játékost úgy tűnik, hanyagolják Svédországban, január óta továbbra sem kapott meghívót a svéd felnőttválogatottba, csupán az U21-es nemzeti csapatnak a tagja, és a legutóbb meccsen is mindössze öt percet játszott.  

Nanasi korábban kinyilvánította, hogy nem zárkózik el a magyar színek képviseletétől, januárban úgy fogalmazott, hogy: „ha Magyarországról hívnának, akkor természetesen át kellene tekinteni a lehetőségeket, de egyelőre a svéd együttesre koncentrálok.”

A Transfermarkt aktuálisan 4,5 millió euróra becsüli az értékét, amivel a hetedik legértékesebb magyar lenne, és most például Sallai Roland sérülése miatt is lehetne helye Marco Rossi keretében – írta a lap. 

Ezt is ajánljuk a témában

Sallai Roland: Ez még nem a végkifejlet! – a spanyol vagy az angol bajnokságba kerülhet a magyar válogatottal együtt fejlődő focista (VIDEÓ)

A sérülés miatt Bulgáriában hiányzó szélső közel áll a visszatéréshez. Kérdés, hogy pályára léphet-e vasárnap délután Montenegró ellen.

***

Nyitókép: Mike Kireev / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik