Ő az izraeli terrortámadás első futballista-áldozata

2023. október 09. 13:17

Lior Assulin éppen a születésnapját ünnepelte, amikor bekövetkezett a tragédia.

2023. október 09. 13:17
Lior ASSULIN

A Bnei Shaknin és a Hapoel Tel-Aviv korábbi futballistája szombaton, egy baráti társaságban a 43. születésnapját ünnepelte egy dél-izraeli üdülőhelyen, amikor a magát dzsihadista, nacionalista és iszlamistának nevező Hamasz palesztin szervezet brutális terrortámadása során életét vesztette. 

A hírek szerint az akció során mintegy 50 terrorista szállta meg a helyszínt és több ártatlan civilt öltek meg, köztük Lior Assulint is.  A tragédia mélyen megrázta az izraeli futballtársadalmat, a korábbi csatártól a csapattársai a közösségi oldalakon köszönnek el, valamint támogatásukat és szolidaritásukat fejezik ki a labdarúgó családjának is.

A Hapoel Tel-Aviv egy közleményt is kiadott a tragédia kapcsán: „Nagy szomorúság. Korábban csak eltűntként tartották nyilván, de több óra elteltével bebizonyosodott: 

a klub korábbi játékosát, Lior Assulint egy születésnapi parti közben ölték meg”

Szintén sajnálatát fejezte ki az ugyancsak első osztályú Bnei Sakhnin egyik korábbi vezetőedzője, Eyal Lachman megrendülten a következőket nyilatkozta Assulin elvesztése kapcsán: „Lior egy aranyszívű srác, az önzetlensége, az adakozó készsége volt az egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága. 

Amikor meghallottam a halálhírét, az első gondolatom az volt, hogy mennyire szép és tartalmas élete volt, és mennyi minden állt még előtte.

 Nagyon szomorú ez az egész...”

Lior Assulin profi pályafutása leggyakrabban támadóként lépett pályára, a legnagyobb sikereit éppen a Bnei Sakhninban érte el, amellyel 2004-ben Izraeli Kupát nyert, karrierje során számos első és másodosztályú klubban megfordult, 340 tétmérkőzésen 98-szor volt eredményes. 

Nyitókép: marca.com

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2023. október 09. 18:20
A focisták halandók.
csapláros
2023. október 09. 17:09
robipecs-ujcsapláros 2023. október 09. 16:21 ..."Most viszont kritika nélkül vesszük át az izraeli propagandát."... Te milyen PROPAGANDÁRÓL beszélsz, bazdmeg??? Arról, hogy a két fél EGYENES ADÁSBAN közvetíti a háborús rémségeit és bűntetteit???
csapláros
2023. október 09. 17:01
robipecs-ujcsapláros 2023. október 09. 16:19 ..."De, ez pontosan olyan érzékenyités,"... A faszomat bazdmeg, a zsidó focistát TE SAJNÁLOD, mert seggfej vagy, hülyegyerek, és fingod sincs VALÓBAN a palesztin-zsidó kérdésről! Persze sajnálni kell DE nem azért mert zsidó és focista, hanem mert ember VOLT. És most NAGYHIRTELEN sajnálod a palesztint , akiknek többszörös generációja él az Izrael körüli menekülttáborokban, minegy 5 milliónyi (!!!) létszámban??? Eddig te is hallgattál erről, mint szar a fű alatt, húgyagyú. Eddig hozakodtál volna elő vele, volt rá elég időd 1949 óta, hogy bazd az anyádat, most már mi a fasznak???
123321
2023. október 09. 15:14
b+ mandi... írjatok valamit szoboszlairól inkább, már 10 perce nem volt róla cikk. (Egyébként nem hiszem el, hogy itt ennyi embert érdekelne a magyar vagy másmilyen foci... ultragáz ez a zaj...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!