Magyar virtus, betyáros győzelem Szerbia ellen

2023. október 18. 21:43

A szombat esti mérkőzés lefújása után még csak az vált biztossá, hogy a csoportját vezető magyar labdarúgó-válogatott – matematikailag még nem – gyakorlatilag sorozatban harmadszor is kijut az Európa-bajnokságra.

2023. október 18. 21:43
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Amikor a kedves olvasó ezeket a sorokat olvassa, reméljük, már örömmámorban úszik, hiszen tudja, miként végzett nemzeti csapatunk Kaunasban.

Szoboszlai Dominik Szalai Ádám visszavonulását követően lett a válogatott csapatkapitánya, tavaly novemberben a Luxemburg elleni barátságos meccsen viselte a kezdő sípszótól a karszalagot, s azóta parádésan szerepel az együttes: nyolc mérkőzésen öt győzelem és három döntetlen a mérlege. Az sem elhanyagolható szempont, hogy mióta a magyar futballban hihetetlen karriert befutó Varga Barnabás pályára lépett címeres mezben, még nem kaptunk ki. A támadó 2016-ban még Monyorókerék osztrák negyedik ligás csapatában futballozott, és bár 66 mérkőzésen 43-szor volt eredményes, a profi karrierről már lemondott, ám azt követően az NB II.-es Gyirmótnál, majd Pakson építette fel magát, méghozzá olyannyira sikeresen, hogy ma már nemcsak az Európa-konferencialiga-csoportgyőzelemért hajtó Ferencvárosból, hanem a magyar válogatottból is kihagyhatatlan. Az Eb-selejtezősorozat kezdetén, Bulgária ellen debütált csereként, majd ugyancsak fél órát játszott a Montenegró elleni idegenbeli selejtezőn, a Litvánia elleni hazai és a Szerbia elleni belgrádi találkozón viszont már kezdőként gólt szerzett, a Csehország elleni döntetlennél szintén végig a pályán volt. Most újra beköszönt a szerbeknek.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!