Óriási dolgot vitt véghez a magyar labdarúgó-válogatott az elmúlt években, hatalmas lehetőség előtt állunk – Dibusz Dénes a Mandinernek

2023. október 15. 11:26

A sérülés miatt egy évet kihagyó Gulácsi Péter távollétében tökéletesen teljesít Dibusz Dénes a nemzeti csapatban, és a rendkívüli győzelem ellenére még nem iszik előre a medve bőrére.

2023. október 15. 11:26
Hungary v Serbia: Group G - UEFA EURO 2024 European Qualifiers

„Naggyá tettük a kapusukat, aki kiváló hálóőr, de úgy gondolom, lottóznia kellene” – nyilatkozta Dragan Sztojkovics, a Belgrád után Budapesten is 2-1-re a magyar labdarúgó-válogatottal szemben alulmaradó Szerbia szövetségi kapitánya. A korábbi klasszis sajátos módon magasztalta Dibusz Dénest, a mieink remeklő kapusát.

A 32 esztendős játékos immár egy éve – Gulácsi Péter hiányában – tartósan az első számú megoldás a posztján Marco Rossi csapatában. A délszlávok elleni találkozót napra pontosan 9 évvel azután rendezték, hogy a Ferencváros kapusa egykor debütált egy feröeri találkozón.

A 31. fellépése címeres mezben kiválóan sikerült, s talán még a klubjában megszokottnál is magabiztosabban, átszellemültebben védett – vetette fel elsőként a Mandiner Dibusz Dénesnek.

Mindig próbál az ember jól teljesíteni, meg azért ezek a válogatott-meccsek egytől egyig különlegesek. Legyünk őszinték, hogy ezek óriási téttel bírnak. A Fradiban eltöltött közel egy évtizedem alatt lehet, hogy a két kezem elég lenne arra, hogy összeszámoljam a nagy hibákat. Én is ember vagyok, én is rontok, hozok hibás döntést sajnos, vannak rosszabb napjaim. Az is igaz, hogy a nemzeti együttesben is voltak kevésbé jól sikerült mérkőzéseim, de szerencsére azért tényleg többnyire megállom a helyem, meghálálom a bizalmat” – fogalmazott lapunknak szerényen a szerbek ellen is parádésan védő klasszis.

Ezt is ajánljuk a témában

Marco Rossi: Nem játékban kerekedtünk a szerbek fölé, hanem szívben

Videó

„Még két pontra van szükségünk, szóval még nem értünk el a célt, csak annak 90 százalékát” – értékelt a magyar válogatott szövetségi kapitánya a bravúros győzelem után, aki szerint technikailag és taktikailag is a szerbeké a csoport legerősebb csapata, noha sikerült őket kétszer is legyőzni.

Dibusszal a kapuban egy éve, 9 mérkőzés óta veretlen a magyar válogatott, amely hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. A magasabban jegyzett szerbek oda-vissza legyőzése így is hatalmas fegyvertény.

Az elmúlt évek nagyon sikeresek. Örülök neki, hogy én is részese lehetek, én is megélhetem ezeket a csapat teljes jogú tagjaként. 

Hatalmas dolog, amit az elmúlt években véghez vitt a magyar labdarúgó-válogatott. Szerintem erre az egész ország büszke lehet,

mi is nagyon büszkék vagyunk az eredményekre”.

Hungary v Serbia: Group G - UEFA EURO 2024 European Qualifiers
Jó kapusnak szerencséje is van - kétszer a kapufát találták el a szerbek Budapesten 
Fotó: Mandiner/Trenka Attila

Gyakorlatilag kijutott a jövő évi Európa-bajnokságra a csapat. Érdekesség, hogy az a Németország lesz a házigazda, ahová korábbi hírek szerint igazolhatott volna klubszinten Dibusz Dénes. A kiváló hálóőr 2021-ben kerettag volt, de pályára nem lépett a részben hazai rendezésű kontinensviadalon. Egyelőre nem hogy a pályára lépéssel, a kvalifikációval kapcsolatban is óvatosan fogalmaz, holott három mérkőzésen a maximális kilencből – a riválisok szereplésétől függően – mindössze kettőt vagy hármat kell szerezni. Kedden, ha nyernek Kaunasban, nem kell számolgatni: pezsgőzhetnek Dibuszék.

Várjuk meg még azt, ameddig megszerezzük azt a három pontot, amellyel biztosan elérjük a célunkat. Óriási lépést tettünk, nagyon jó helyzetben vagyunk, de szerényen, alázatosan a keddi, Litvánia elleni idegenbeli mérkőzést meg kell nyerni. Azzal az energiával, ami Szerbia ellen most jellemezte a csapatot, nem jelenthet problémát. Persze nem lesz egyszerű feladat, más mérkőzés lesz, mint a szerbek elleni. Az erőviszonyok egyértelműen mellettünk szólnak, nekik nincs veszíteni valójuk, mégis nekünk

 olyan motivációnk van, amivel egyszerűen nem vehetik fel a versenyt.

 Ezt az egész csapatnak éreznie kell, ugyanakkor nem szabad túlpörögni és kontrollálni kell az érzelmeinket. Hatalmas lehetőség előtt állunk, és ha lehet, minél előbb pontot kell tennünk az ügy végére. Nem tudom, volt-e bármikor ilyen, hogy két fordulóval a vége előtt egy magyar válogatott megnyugodhatott a kijutást illetően, de most ez a célunk” – tekintett előre lapunk kérdésére Dibusz Dénes. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. október 16. 06:50
"pragmatika okt. 15. 13:08 Megkönnyebbültem a meccs végére. Q.va nagy mákunk is volt" Jajaja, aki látta a meccset, láthatta, de valami hasonlót mondott játékosunk is, meg a Rossi is: • Varga Barnabás a szerbek ellenni győzelem után: "Szerencsénk is volt" (https://liner.hu/varga-barnabas-magyar-szerb-eb/) • Marco Rossi: "Nem játékban kerekedtünk a szerbek fölé, hanem szívben" (https://www.vadhajtasok.hu/2023/10/15/marco-rossi-nem-jatekban-kerekedtunk-a-szerbek-fole-hanem-szivben)
Box Hill
2023. október 15. 16:01
A bíró is egy trianon-termék volt. A meccs lefújása után még hány éven keresztül lehet kiállítani valakit valamiért?
véna
2023. október 15. 15:56
Mindön úgy lött ahogy lönni köllött.
connorj
2023. október 15. 13:30
🇭🇺 https://vm.tiktok.com/ZGJTMXJCy/ Nem semmi meccs volt. A két szerb kapufa... https://vm.tiktok.com/ZGJT6G69Q/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!