Dibusz Dénes: szeretnének bedarálni minket

2023. október 05. 05:22

Az olasz liga ötödik helyezettje fogadja a magyar éllovast. Nagy rohamokra számít a Ferencváros kapusa.

2023. október 05. 05:22
DIBUSZ Dénes

Dibusz Dénes szerint a Ferencvárosnak csak maximális teljesítmény és koncentráció mellett lehet esélye a Fiorentina vendégeként a Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában. A Fradi kapusa erős kezdésre számít az előző szezon döntősétől, de úgy érzi, készen állnak, hogy megfelelően reagáljanak. A válogatott hálóőr a csütörtök este 21 órakor kezdődő összecsapást közvetítő M4Sportnak nyilatkozott. 

Az elmúlt években minden évben voltak topligás ellenfeleink, de ugyanolyan várakozás előzi meg ezt a mérkőzést, mint bármelyik másikat a csoportkörben, hiszen ezek mindig fénypontjai a szezonnak, és különösen szeretnénk jól teljesíteni. Meglátjuk, hogyan fog kinézni a Fiorentina, mennyire akarnak nekünk esni, és már az első perctől kockázatot vállalni, illetve a mi elképzeléseink mennyire fognak ülni, és mennyire tudunk nehézségeket okozni. 

Amennyiben meg tudjuk valósítani, amit szeretnénk, lehet, hogy el tudjuk őket gondolkodtatni, nem biztos, hogy érdemes fejjel a falnak rohanni.

 Ez egy olyan szituáció, amikor nem tudjuk, mit fogunk kapni, de arra készülünk, hogy erősen kezdenek majd, és hazai pályán szeretnének bedarálni minket, igyekszünk erre készen állni, és megfelelő módon reagálni” – fogalmazott Dibusz Dénes.

A csütörtöki lesz Dejan Sztankovics hatodik mérkőzése a Fradi kispadján, szerb vezetőedző eddig minden meccsét megnyerte. Igaz, a Fiorentina más szintet képvisel, mind az eddigi ellenfelek. Külön pikantéria, hogy Sztankovics tavaly még Olaszországban, az élvonalból kiesett Sampdoria mestereként tevékenykedett, felettébb sikeres játékos-pályafutását is a Serie A-ban töltötte. Az FTC első számú kapusa az új trénerről és a nagy kihívásról is beszélt.

Talán mondhatjuk, hogy az első igazi és legkomolyabb teszt az a csütörtöki mérkőzésen vár ránk. Az ilyen találkozók azok, amelyen le lehet mérni, hogy nemzetközi szinten hol tartunk. Még csak néhány hete dolgozunk Dejan Sztankoviccsal, úgyhogy nem mondhatjuk, már sikerült százszázalékosan a saját képére formálnia a csapatot, de azt azért látni, milyen úton indultunk el. Bízom benne, hogy képesek leszünk azt a játékot játszani, amit megkövetel tőlünk, és abban, hogy ez a Fiorentina szintű ellenfelekkel szemben is eredményre tud vezetni.

Az FTC a szerb Csukaricski 3–1-es legyőzésével, a Fiorentina a belga Genk otthonában elért 2–2-es döntetlennel kezdte a Konferencialiga csoportkörét, így a magyar bajnok éllovasként utazhatott Firenzébe. A csütörtöki találkozóról élő szöveges közvetítéssel jelentkezik a Mandiner.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. október 05. 08:23
Hajrá Dönci, védd ki a szemüket. Az imágókat még a meccs előtt szedd össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!