Kettétört álmok – súlyos térdsérülést szenvedett a háromszoros Európa-bajnok tornásznő, Kovács Zsófia egy héttel a vb előtt

2023. szeptember 23. 22:57

Elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia egy mai edzésen, alig egy héttel a sorsdöntő antwerpeni kvalifikációs tornász-világbajnokság előtt.

2023. szeptember 23. 22:57
Artistic Gymnastics - Day 4 - European Championships Munich 2022
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Pokoli diagnózis a mai sérülés után – elülső keresztszalag szakadást szenvedett Kovács Zsófia

A háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia nem utazik a jövő szombaton kezdődő antwerpeni, olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságra. 

A magyar szövetség közlése szerint Kovács a szombati edzésen elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért nem tud részt venni a versenyen. A tornásznőt a jövő hét elején műtik meg. 

A nőknél eredetileg a Kovács Zsófia, Székely Zója, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Szilágyi Nikolett alkotta együttes utazott volna a vb-re, így most Kovács nélkül indul útnak hétfőn a magyar delegáció, amely hatalmas vesztség a csapat számára és Zsófia egyéni ambícióit tekintve is. 

KOVÁCS Zsófia
Budapest, 2023. szeptember 16. Az egyéni összetettben harmadik helyezett Kovács Zsófia, a DKSE versenyzõje a nõi tornászok csapatbajnokságának második fordulóján és egyéni összetett országos bajnokságán a fõvárosi Központi Tornacsarnokban 2023. szeptember 16-án. MTI/Hegedüs Róbert

A magyar női torna hosszú ideje legeredményesebb versenyzője, az idei tavaszi törökországi Európa-bajnokságon nagyszerűen szerepelt, hiszen összetettben ezüst, gerendán történelmi bronzérmet nyert, és rendkívül ambíciózus terveket fogalmazott meg egy vele készült nyári videóban. 

Akkor bátran kimondta, hogy a párizsi olimpián aranyérmet szeretne nyerni, 

s mivel Zsófia igazi nemzetközi szintű összetett tornász, tervei nem is tűntek megalapozatlannak.

Ami a magyar női tornászválogatott Kovács Zsófia szereplése nélküli terveit illeti, a szövetség főtitkára szerint azok változatlanok. Altorjai Sándor úgy látja, hogy nyilván érzékenyen érinti a csapatot Zsófi kiesése, de a célokat nem adták fel. „A csapat többi tagja is sokat fejlődött az elmúlt években, jól felkészültek a lányok, és bízunk abban, hogy eredményesek is lesznek" – nyilatkozta a szövetség honlapján a főtitkár. 

 A nyitóképen: Kovács Zsófia. Fotó: Matthias Hangst/Getty Images

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik