Kettétört álmok – súlyos térdsérülést szenvedett a háromszoros Európa-bajnok tornásznő, Kovács Zsófia egy héttel a vb előtt

2023. szeptember 23. 22:57

Elülső keresztszalag-szakadást szenvedett a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia egy mai edzésen, alig egy héttel a sorsdöntő antwerpeni kvalifikációs tornász-világbajnokság előtt.

2023. szeptember 23. 22:57
Artistic Gymnastics - Day 4 - European Championships Munich 2022
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Pokoli diagnózis a mai sérülés után – elülső keresztszalag szakadást szenvedett Kovács Zsófia

A háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia nem utazik a jövő szombaton kezdődő antwerpeni, olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságra. 

A magyar szövetség közlése szerint Kovács a szombati edzésen elülső keresztszalag-szakadást szenvedett, ezért nem tud részt venni a versenyen. A tornásznőt a jövő hét elején műtik meg. 

A nőknél eredetileg a Kovács Zsófia, Székely Zója, Mayer Gréta, Czifra Bettina Lili, Bácskay Csenge és Szilágyi Nikolett alkotta együttes utazott volna a vb-re, így most Kovács nélkül indul útnak hétfőn a magyar delegáció, amely hatalmas vesztség a csapat számára és Zsófia egyéni ambícióit tekintve is. 

KOVÁCS Zsófia
Budapest, 2023. szeptember 16. Az egyéni összetettben harmadik helyezett Kovács Zsófia, a DKSE versenyzõje a nõi tornászok csapatbajnokságának második fordulóján és egyéni összetett országos bajnokságán a fõvárosi Központi Tornacsarnokban 2023. szeptember 16-án. MTI/Hegedüs Róbert

A magyar női torna hosszú ideje legeredményesebb versenyzője, az idei tavaszi törökországi Európa-bajnokságon nagyszerűen szerepelt, hiszen összetettben ezüst, gerendán történelmi bronzérmet nyert, és rendkívül ambíciózus terveket fogalmazott meg egy vele készült nyári videóban. 

Akkor bátran kimondta, hogy a párizsi olimpián aranyérmet szeretne nyerni, 

s mivel Zsófia igazi nemzetközi szintű összetett tornász, tervei nem is tűntek megalapozatlannak.

Ami a magyar női tornászválogatott Kovács Zsófia szereplése nélküli terveit illeti, a szövetség főtitkára szerint azok változatlanok. Altorjai Sándor úgy látja, hogy nyilván érzékenyen érinti a csapatot Zsófi kiesése, de a célokat nem adták fel. „A csapat többi tagja is sokat fejlődött az elmúlt években, jól felkészültek a lányok, és bízunk abban, hogy eredményesek is lesznek" – nyilatkozta a szövetség honlapján a főtitkár. 

 A nyitóképen: Kovács Zsófia. Fotó: Matthias Hangst/Getty Images

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder_1899
2023. szeptember 24. 10:39
Ezt kegyetlen lehet feldolgozni, mikor a rengeteg edzés, lemondás után pont a várt verseny előtt megy el minden, a komoly sérülés miatt. Nem könnyű feldolgozni. Kitartást és mielőbbi gyógyulást ! Ne adja fel, ez most nehéz ilyenkor.
Box Hill
2023. szeptember 24. 10:01
Most kell a stratégiai nyugalom, kedves hölgy.
anegy_
2023. szeptember 24. 07:11
Mielőbbi gyógyulást! Előbb lelkileg, a fizikait nem lehet sürgetni.
Búvár Kund
2023. szeptember 24. 06:55
Keresztszalagszakadás sajnos kb egy év minimum. Gyakorlatilag ezzel Párizsnak is annyi, ha a többiek kijutnak is csapatban. Bár ne legyen igazam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!