„Nem elfogadható, hogy egymás után két Eb-t rendezzenek” – Szilágyi Áron kiakadt!

2023. június 07. 21:52

A háromszoros olimpiai bajnok vívó nem indul a plovdivi Európa-bajnokságon, helyette a krakkói Európai Játékokon vesz részt. 

2023. június 07. 21:52
null

Szakmailag nem tartom elfogadhatónak, hogy egymás követő két hétvégén tulajdonképpen két Európa-bajnokságot rendezzenek ezer kilométerre egymástól” – indokolta döntését a háromszoros olimpiai bajnok a Sportrádiónak.

„Ezeket jobban el kellene különíteni. Ezért úgy döntöttem, hogy számomra az Európa-bajnokság a krakkói Európai Játékok lesz, arra készülök fel a legjobb tudásom szerint. Már csak azért is, mert az olimpiai kvóták szempontjából a krakkói verseny ad pontokat a csapatnak. Decsi Andrissal, a válogatott szövetségi kapitányával hoztuk meg ezt a döntést. Július végén Milánóban rendezik meg a világbajnokságot, ez a legfontosabb verseny idén, erre is tekintettel gondoltuk, hogy nem fárasztom magam két utazással is” – mondta a kardvívó.

Egyébként azért is kell kvázi két vívó Eb-t rendezni, mert a lengyelek bojkottálják az orosz és fehérorosz sportolókat, akik a bulgáriai versenyen vesznek majd részt, míg a Krakkóban megrendezendő Európai Játékokba beépítettek egy „oroszmentes” kardvívó versenyt.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik