Meglepő dologra adott engedélyt Knézy Jenő Ganxstának - Jobbfelső pipa szezonzáró epizód

2023. június 17. 10:00

Húsz éve ment el a legendás sportriporter, Knézy Jenő, aki sok-sok éve közös szenvedélyüknek köszönhetően ismerte meg a zenészt. Rá is emlékezünk, Mourinhot sem kíméljük az EL-döntő utáni viselkedése miatt, de Szoboszlait, Messit, Mbappét és Benzemát is „oda igazoljuk", ahova valók! (VIDEO)

2023. június 17. 10:00
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Ma húsz éve ment el a legendás sportriporter, Knézy Jenő

2003. június 17-én jött a szörnyű hír, amire sajnos akkor már napok óta lehetett számítani: elhunyt minden idők egyik legnagyobb magyar kommentátora, Knézy Jenő. A mai fiatalok sajnos már nem hallhatták a közvetítéseit, híressé vált beköszönését:

„Jó estét, jó szurkolást!”,

amely – ma úgy mondanánk – mémek tucatjainak alapjául szolgáltak, humoristák kedvenc szófordulatai lettek és még népszerűbbé tették a precizitásáról híres tévést.

Gangxstának is engedélyt adott Knézy Jenő

A Ganxsta Zolee és a Kartel Jégre teszlek című albumán található egy nóta, ami tulajdonképpen egy Knézy-jégkorong-közvetítési egyveleg, némi zene alappal megspékelve. A dal alapanyagául szolgáló közvetítés a felhasználására és a híres Knézy-fordulatok feldolgozására adott engedélyt a kommentátor, mert rajongásuknak volt közös metszéspontja. 

Ganxsta Zolee még akkor szerette meg a finn jégkorong-válogatottat, amikor az csak álmodozhatott a vb-elsőségről.

Aztán 1995-ben Svédország ellen összejött a történelmi első finn világbajnoki cím. A döntőt is Knézy közvetítette a Magyar Televízióban; annak a kommentálása adja a Hyva Suomi című Kartel-dal nyitósorait.

A rappernek akkor már tekintélyes videókazetta-gyűjteménye volt finn jégkorongmeccsekből, és ‘97-ben kitalálta, hogy kéne egy egyveleg Knézy közvetítéseiből. 

„Persze, Zolikám, természetesen, csináljátok egészen nyugodtan”

– mondta egyből a sportriporter Ganxsta megkeresésre, így aztán elindulhatott a munka.

„Pircsi azt mondta, hogy nem adtam neki sok munkát… Csak éjszakákon át vagdosta a nyersanyagot” – folytatta a sztorit a Mandiner YouTube-csatornáján futó, Jobbfelső pipa című műsorban Ganxsta. Pircsi – vagy ahogy többen ismerik, Pierrot – nagy munkával szépen felépítette a történelmi finn jégkorong-menetelést, ahogyan azt Knézy prezentálta a magyar tévénézőknek.A videóban azt is elmeséli a rapper, hogy milyen körülmények között találkozott és beszélgethetett Knézy Jenővel utoljára.

Harsányi szerint Szoboszlai beköszön egy góllal Montenegrónak ma este Podgoricában

Ismét sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezők előtt áll a magyar labdarúgó-válogatott,

Harsányi Levente szerint Szoboszlai Dominik gólt szerez ma este Montenegró ellen.

 

A képen Szoboszlai Dominik gólöröme.
A képen Szoboszlai Dominik gólöröme.

 

Persze a nemzetközi kupák és az átigazolási piac főszereplői mellett sem megyünk el szó nélkül a mai epizódban. Hevesi Tamás szerint Mbappé nem biztos, hogy túl okos, de az biztos, hogy butaságokat nyilatkozik, és rosszakat dönt. 


Ganxsta csak annyit fűz ehhez hozzá a maga szokásos fésületlenségével: „Nagyon őszintén megmondom, én rettenetesen utálom őt”.

Kapnak azért a szakvezetők is, Harsányi levente sem csomagolja be amit Mourionhoról gondol. Arra , amikor a vesztes Róma mestere odaadta egy gyereknek az ezüstérmét, annyit mondott Levente:

„Köszönöm szépen, edzői pálya vége”.

A Jobbfelső pipa szezonzáró epizódját ide kattintva nézhetik meg. 

A nyitóképen: Mandiner grafika/ Tóth Fruzsina

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
occam borotvája 5
2023. június 18. 10:24
Az egyetlen olyan ember aki annyira gyűlölte a focistákat hogy az már az akkori szövkapnál(Mészöly Kálmán) is kiverte a biztosítékot, s ezért nyílt levélben kérték hogy ne ő közvetítse a tv-s válogatott meccseket. Nála csak az egyébként tök szar kosarasok lehettek a sztárok. Abban az időben azért még kijutottunk a VB-re bár sokszor már elég szarok voltunk, így különösen rossz volt e mellé még hallgatni ezt a kárörvendő faszkalapot. Volt hogy 70. percig simfelt utána találtunk egy gólt onnantól kezdve voltak aranylábúak a gyerekek. A többi sportág közvetítése rendben volt vele, jó riporter volt.
Osztap Bender
2023. június 17. 16:23
Az egyetlen magyar sportriporter volt (Dávid Sándoron kívül) aki értelmesen, hallgathatóan, nézhetően, visítozás, ordítozás, okoskodás, gumikon való folyamatos csámcsogás nélkül képes volt F1 versenyt közvetíteni. Ugyanúgy mint néhai Sipos János és Ifj. Knézy Jenő kerékpár versenyt.
fejedlm
2023. június 17. 12:53
Mezei Dániel egyszer egy vízilabda meccsen elmondta vagy 50x, hogy a magyar férfi vízilabda válogatott. Vezet a magyar férfi vízilabda válogatott stb. Van erre szavunk, úgy hangzik: vezetünk. Egy időben Berkesi Judit is így használta a labdarúgó válogatott említésekor. Knézy azt mondta: nyertünk. Pont.
Székely Dózsa György
2023. június 17. 10:50
Nem szoktam tévét nézni, az egyetlen ember, aki hiányzik a tévéből, idősebb Knézy, és a közvetítései. Ma egyébként egy Knézy-jelenség nem élne meg. Ő, azzal együtt, hogy szenvedélyes magyar drukker volt, de mindig nagyon kritikus, markáns véleménnyel - ma egy ilyen riportert az első meccs után páros lábbal rúgnák ki, és nemcsak a közszolgálati tévéből, de vsz. minden csatornától. A mostani közeg sokkal inkább tolerálja a középszerűséget és szolgalelkűséget. Knézy nem ilyen ember volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!