Két kiállítás, koponyatörés, menekültek a belgrádi pokolból a magyar játékvezetők

2021. november 05. 14:58

A tegnapi európai kupanap egyik legnagyobb visszhangot kiváltó találkozója a Crvena Zvezda – Midtjylland összecsapás volt.

2021. november 05. 14:58
null
Vámos Tamás

Nem a G-csoport belgrádi derbije volt a legnagyobb izgalommal várt meccs, de igazán eseménydúsra sikeredett.

A mérkőzésnek magyar vonatkozása is volt, hiszen honfitársaink (Bognár Tamás játékvezető, Búzás Balázs és Kóbor Péter asszisztensek, valamint Berke Balázs tartalék-játékvezető, a VAR-szobában két spanyol kolléga ült) működtek közre.

Már a 12. percben történt esemény meghatározta a találkozó alaphangját; ekkor ugyanis a Crvena Zvezda ausztrál védője, Milos Degenek a tizenhatoson kívül, nyilvánvaló gólhelyzetben szabálytalankodott a dánok mindössze 20 éves tehetségével, Gustav Isaksennel szemben, így Bognár nem tehetett mást, kiállította a hazaiak középső védőjét. Ezután nagy fölénybe került a Midtjylland, ám az emberelőnyt csak az 56. percben tudta gólra váltani, igazi nemzetközi kavalkádban.

A dán csapat szabadrúgását a brazil Evander végezte el, lövése szerb csapat gaboni középpályása, Guélor Kanga fejéről vágódott a hálóba, a Crvena Zvezda kanadai kapusa, Milan Borjan tehetetlen volt.

A hátralévő 38 perc is igen feszült hangulatban telt (ekkor a Zvezda-játékosok már 5 sárga, és egy piros lapnál tartottak), s ahogy az lenni szokott, bárhogy is hajtottak a hazaiak az egyenlítésért, nem sikerült Jonas Lössl hálójába találniuk.

Játékvezetői berkekben gyakran mondják: egy-egy feszült meccs hosszabbításában biztos, hogy történik valami!

Nos, ez alól a Zvezda – Midtjylland találkozó sem volt kivétel, ugyanis a 94. percben az éppen a vendéggólt eredményező szabadrúgás előtt sárga lapot kapó Marko Gobeljics addig, addig reklamált Bognárnál, míg honfitársunk megunta az egyszemélyes színházat, újra sárga lapot adott a hazaiak védőjének,aki mehetett is zuhanyozni.

Nem sokkal ezután Bognár lefújta a találkozót, és ekkor – elszabadult a pokol!

Az elkeseredett Crvena Zvezda-drukkerek ugyanis mindent a pályára hajigáltak, ami a kezük ügyébe került, s a célpont egyértelműen a magyar játékvezetői négyes volt, a középpontban Bognár Tamással.

Honfitársaink éppen hogy be tudtak menekülni az öltözőbe,

ám nem volt ilyen szerencsés a Zvezda erőnléti edzője, Federico Pannoncini, akit egy közepes nagyságú kődarab éppen fejen talált.

A szakember olyan súlyos koponyacsonttörést szenvedett, hogy a helyszínen nem is tudták ellátni, súlyos állapotban, mentőhelikopter szállította egy belgrádi kórházba.

A krónikához hozzátartozik: az eseményeket a pályán átélő Midtyilland játékosai a történtek után nem merték elhagyni a pályát, mintegy negyedóra után a hazaiak csapatkapitánya, Milan Borjan sietett a segítségükre: a hazai szurkolókhoz szólva viszonylag sikerült lecsitítania a háborgó drukkereket, így a dán csapat játékosai libasorban iszkoltak az öltözőbe.

A történetnek minden bizonnyal lesz folytatása – immár az UEFA Fegyelmi Bizottsága előtt…

Nyitókép: Bognár Tamás nem tűrt ellentmondást Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt     

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2022. szeptember 23. 23:22
Ugyan már, ezek szerbek, ezeknek majdnem mindent szabad. A magyar játékvezetőket majd eltiltja az UEFA, a szerb szurkolók viselkedése pedig nemzeti karakter, különben is srb lives matter vagy mi a bánat.
anegy_
2021. november 29. 09:32
Hát ez semmi az UEFA szemében, az a valami, ha a magyar szurkoló ordítva szurkol, és még a két kezét is felemeli közben!
Nehidd El
2021. november 07. 18:08
"A történetnek minden bizonnyal lesz folytatása - immár az UEFA Fegyelmi Bizottsága előtt..." Gondolom, megint elrendelnek pár zárt kapus meccset a magyar válogatottnak.
Haramia
2021. november 07. 12:40
A forrongó félsziget jelenkori zsigeri kitörései.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!