Kik a leggyorsabb férfisportolók? És mitől azok? Előzetes Baji Balázzsal, Németh Nándorral és Tótka Sándorral

2021. október 15. 14:15

Usain Bolt még ma is a „bolygó leggyorsabb embere” büszke cím birtokosa, s valahol mindig is presztízskérdésnek számított, hogy a különféle közegekben, földön, vízben vagy víz felett melyik sportoló számít a leggyorsabbnak. Hazánk három leggyorsabb sprinterét és csúcstartóját egy közös interjúban kérdeztük arról, mitől lehet valaki ilyen gyors. Előzetesünk.

2021. október 15. 14:15
null
Csisztu Zsuzsa
Csisztu Zsuzsa

Baji Balázs – a napokban a visszavonulását bejelentő atléta klasszis –  a valaha élt leggyorsabb gátfutónk, Németh Nándor úszósprinter pedig 57 év után először volt képes arra, hogy magyarként olimpiai döntőt ússzon a legklasszikusabb sprintszámban, a százméteres gyorsúszásban. Tótka Sándor pedig jelenleg az egész bolygón a leggyorsabb kajakos sprinter. Mitől ilyen gyorsak ezek a sportolók? Milyenek a reflexeik? Hogyan fejlesztik a sebességüket, és mitől óvakodnak, nehogy lelassuljanak?

A Csisztu Sport Cast legújabb, szombaton délelőtt tíz órakor látható premierjében ezeknek a kérdéseknek járok utána három klasszis sportolónk, három olimpikon társaságában. 

Íme, egy rövid előzetes:

 

A nyitóképen: Németh Nándor, Tótka Sándor és Baji Balázs. Fotó: Lékó Tamás / Csisztu Sport Cast

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BossN
2021. november 03. 14:13
Az internet szerint Csisztunak van tapasztalata...
manitowoc
2021. október 21. 01:28
Csisztu Zsuzsa: "Hazánk három leggyorsabb sprinterét és csúcstartóját egy közös interjúban kérdeztük arról, mitől lehet valaki ilyen gyors." Baji Balázst illetően Csisztu állítása HAMIS. Baji Kiváló 110 gátas volt, de ő SOHASEM volt a leggyorsabb magyar futó. Atlétikában (szabadtéren) a 100 m-es síkfutók a leggyorsabbak. Magyarországon JELENLEG a leggyorsabb sprinter a 19 éves ILLOVSZKY DOMINIK (10.36). Egészen nagy tehetség, ő lehet az, aki megdönti Németh Roland 1999 óta fennálló országos csúcsát (10.08). Illovszky Dominik edzője egyébként éppen Németh Roland. Szóval, ha Csisztu Zs. valamit is értene az atlétikához, akkor Németh Nándor és Tótka Sándor mellé a síkfutó Illovszky Dominiket kellett volna meghívnia. Szakmai hiba, hogy nem tette.
files32
2021. október 19. 09:21
Baumgartner?
Kormánypárti1
2021. október 16. 20:04
Bocsánat, nem akarom bántani a Zsuzsát, de az ő nevével fémjelzett cikk címeként nem biztos hogy jó asszociációt szül a "Kik a leggyorsabb férfisportolók?" ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!