Anglia hazaküldte Németországot az Eb-ről

2021. június 29. 21:01

A németek kiesésével a magyar válogatott valamennyi csoportbéli ellenfele elbúcsúzott az Európa-bajnokságtól.

2021. június 29. 21:01
null

Az angol válogatott 2-0-ra legyőzte a német csapatot kedden Londonban a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. Raheem Sterling és Harry Kane góljaival továbbjutó angolok a Svédország-Ukrajna találkozó győztesével csapnak majd össze az elődöntőért, Németország pedig búcsúzott, és ez volt az utolsó meccse Joachim Löw szövetségi kapitánynak. 

A németek búcsúja azt is jelenti, hogy a magyar válogatottat felvonultató csoport valamennyi tagja kiesett a kontinenstornáról.

A németek kezdték jobban a mérkőzést, az első negyedórában nem engedték kibontakozni a hazai együttest, az ellenfél kapuját viszont nem tudták komolyan veszélyeztetni. A folytatásban változott a meccs képe, az angolok nagyobb sebességre kapcsoltak, s különösen beadások után voltak veszélyesek, illetve Sterling átlövését kellett Neuernek védenie. Az első igazán nagy német helyzetre fél órát kellett várni, Werner ziccerét azonban védte Pickford.    

A szünetig nyíltabb volt a játék, lüktetőbb lett a mérkőzés, s elsősorban Mats Hummels bravúros mentéseinek köszönhették a németek, hogy megúszták kapott gól nélkül. A fordulás után szinte azonnal előnyhöz juthatott volna Németország, de Havertz bombáját Pickford bravúrral kitolta a léc alól.

Sterling megint, Kane először

A jó kezdést gyenge folytatás követte, mindkét együttes hatástalanul járatta a labdát, a kapuk közel fél órán át nem forogtak veszélyben, majd

negyedórával a vége előtt némileg váratlanul vezetéshez jutott a házigazda. 

A 75. percben egy szép angol támadás végén Shaw gurított be a bal szélről középre, az üresen érkező Sterling pedig a kapuba passzolt (1-0). 

A kapott gól felébresztette a német csapatot, mely néhány perccel később egyenlíthetett volna, ám Thomas Müller óriási helyzetben néhány centit tévedett. Ez megbosszulta magát, Harry Kane ugyanis a 86. percben eldöntötte a mérkőzést. A felezővonalnál labdát szerzett Anglia, majd a gyors kontra végén Grealish adott be balról remekül, Kane pedig 5 méterről a kapuba bólintott (2-0). 

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2021. július 12. 13:12
Sajnáltam a horvátokat.
Armageddon
2021. július 04. 14:45
A horvát- spanyol 3:5 nem érdemelt egy cikket. Biztos szar meccs lehetett. Vagy mert a mi kutyánk kölke kapott igen nagy zakót, ezert a hallgatás?
Armageddon
2021. július 04. 14:45
Végül is nem a győzelem a fontos, hanem a részvét(el)!
manitowoc
2021. július 01. 01:02
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szalmabab https://a.te.ervelesi.hibad.hu/szemelyeskedes
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!