A verhető Izland miatt kesereg a román sajtó

2020. november 13. 14:47

Az egyik lap szerint így Bukarestben olyan „áporodott” csapatok játszanak majd, mint Észak-Macedónia és Ukrajna.

2020. november 13. 14:47
null

A csütörtöki Magyarország-Izland mérkőzés mellett keleti szomszédunknál sem mentek el szó nélkül, annál is inkább, mert a szigetországiak pont a románokat búcsúztatták a pótselejtező első körében, még októberben. A pénteki román lapokat a Nemzeti Sport mellett az Index is szemlézte.

A román válogatottnak van mit sajnálnia, hiszen a magyar labdarúgó-válogatott bebizonyította, hogy Izland legyőzhető – írta pénteken az Adevarul, amely szerint Magyarországon extázist hozott a fullasztó mérkőzésen kiharcolt továbbjutást. A cikk egyben a román válogatott kritikájaként megjegyzi, hogy az egyetlen csapat idén, amely kikapott Izlandtól, és ezért az Eb bukaresti csoportmérkőzéseire olyan „áporodott” csapatok érkeznek majd, mint Ausztria, Macedónia és Ukrajna.    

A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap, amely a mérkőzés előtti részletes cikket szentelt a magyar futball elmúlt évtizedének, kiemelve a nagyértékű infrastrukturális befektetéseket, a pótselejtezőkről szóló cikkében a budapesti és belgrádi drámát emelte ki. „Izland a románok reykjaviki rémálma, Gylfi Sigurdsson góljával szerzett vezetést, de a magyarok a 88. perc után fordítani tudta” – áll a cikkben, amely azt is kiemeli, hogy Magyarország az Európa-bajnokság „halálcsoportjába” került, Franciaország, Németország és Portugália társaságában.

A Digisport televízió honlapja nemcsak a mérkőzésről számolt be, hanem Gulácsi Péter és Szalai Ádám mérkőzés után nyilatkozatait, valamint a Nemzeti Sport címét (A futball hazatér) is idézte. A mérkőzés kapcsán azt emelték ki, hogy az egyenlítő gólt az idén honosított, a válogatottban csak ősszel bemutatkozó Loic Nego szerezte.  

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Romentumos Gyurcsányjugend
2020. november 13. 21:33
Drágalátos álomváros Bukarest Kapott most egy magasságos nyaklevest
Romentumos Gyurcsányjugend
2020. november 13. 21:27
Ja, a szegény romentum mozgalom is tök oda van és a csodálatos zokniember is.
Mr. Tommy Lee
2020. november 13. 21:19
Azért ez nem a rómaiak éve: hullanak a covid-betegeik, nincs EB-részvétel hazai pályán. De szararcoknak nem is jár több!!! Rossz emberek. (Amúgy a nyakamat rá, hogy visszamondják a rendezést.)
DonCiccio
2020. november 13. 17:22
Na egy jó hír a győzelem mellé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!