Tudatosan gyakoroltam a hajrát – Kapás Boglárka a Mandinernek

2018. augusztus 07. 15:39

Kapás Bogi óriási hajrával aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon hétfő este. Villáminterjúnk az úszónővel és edzőjével, Virth Balázzsal.

2018. augusztus 07. 15:39
K. Hillier Lili

Hétfőn este a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban, 2:07.13-as idővel.

„Túltettem magam az időn” – kezdi Kapás Bogi, akit telefonon értünk utol Glasgow-ban. 

„Természetesen nagyon boldog vagyok az aranyérem miatt, de ez az idő nem sok mindenre lesz elég a jövőben. Nem gondoltam volna, hogy 2:07-en kívüli idővel nyerni lehet az EB-n. Ennél sokkal erősebb, 2:06 alatti időt kell úsznom Tokióban” – mondja az olimpiai bronzérmes úszónő.

Kapás ugyan 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok volt 200 pillangón, de repertoárjába csak nemrég került vissza a szám. „Először csak edzéseken úsztam pillét meg vegyest, kiegészítésnek a gyors mellé. Aztán maradt, nagyon szeretek pillangón úszni. Tudatosan gyakoroltam a hajrát az utolsó száz méteren, bár az utolsó ötven méterre nem nagyon lehet készülni, az mindig jön magától” – mondja Bogi, aki elképesztő hajrával húzta be az aranyat. „Csak az utolsó huszonöt méteren esett le, hogy ebből lehet valami, addig nem is láttam, végig takarásban voltam a német lány mögött.”

Kapás Bogi és Virth Balázs mesteredző

„Próbáltuk egy kicsit pihentetni a gyorsúszást, és a pillangóra koncentrálni. Bejött” – veszi át a kagylót Virth Balázs, Kapás edzője.

 „Bogiban benne volt ez a hajrá, de időben jobbat vártunk. Az tokiói olimpiára még annyira nem gondolunk, de muszáj lesz 06-al kezdődő időt úszni, hogy közelebb kerüljünk a világhoz” – mondja.

Kapás Boglárka ezzel a magyar úszóválogatott negyedik érmét szerezte a skót nagyvárosban, Milák Kristóf 200 méter pillangón nyert Kenderesi Tamás előtt, Késely Ajna pedig 800 méter gyorson lett második.

(fotó: MTI/EPA/Patrick B. Kraemer, nyitókép: Derencsényi István)

 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2018. augusztus 08. 09:32
Szívböl gratulálok! Azt hiszem, ez egy különösen nehéz müfaj.
VakzKommondor
2018. augusztus 08. 06:39
Ez foci??
annamanna
2018. augusztus 08. 02:36
Fú, hát ez nagyon megható.... döbbenetes, ahogy beindult a végén.... ilyen győzelemnél nem is ujjong a néző, hanem könnyezik. Elképesztő.
matekandi
2018. augusztus 07. 22:30
Ez egy álhír. Hiszen a magyar úszósport romokban, Shame miatt eddig legalább a nem túl szimpatikus Hosszú hozott eredményeket, de csakis azért mert fejlett amerikai módszereket alkalmazott az edzője. Szóval magyar sikerek ebben a sportágban nem lehetnek, ha mégis, az csakis tévedés ill. álhír lehet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!