Randalírozás: felfüggesztett kizárással büntetik az orosz csapatot

2016. június 14. 13:25

Döntött az UEFA: ha még egyszer randalíroznak az orosz szurkolók a franciaországi labdarúgó EB-n, kizárják a válogatottat a versenyről. Az orosz szövetségnek 150 ezer eurós büntetést kell fizetnie. Az angol és orosz huligánok napokig randalíroztak Marseilles-ben, majd a meccsen az oroszok nekimentek az angoloknak a nézőtéren, akik elmenekültek.

2016. június 14. 13:25

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai bizottsága szurkolói viselkedés miatt felfüggesztett kizárással büntette a franciaországi Európa-bajnokságon szereplő orosz válogatottat, az orosz szövetséget pedig 150 ezer eurós büntetéssel megfizetésére kötelezte.

A vádak között nézőtéri rendbontás, pirotechnikai eszközök használata és rasszista megnyilvánulások szerepelnek” – áll az UEFA keddi közleményében. A kizárás életbe lép, amennyiben stadionon belül hasonló esetek történnek az orosz szimpatizánsok részéről. Az orosz szurkolók a kinti összecsapások után stadionon belül mentek neki az angoloknak.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2016. június 15. 11:42
a kérdéses orosz un. szurkolók fizetett orosz állami provokátorok,különitményesek, legalábbis ami a magot illeti. Az oroszok nem képesek megrendezni a vb-t, igy most ki akarják provokálni,hogy diszkvalifikálják őket az UEFA majd azt követően a FIFA részéről. Igy nem kell majd putyinnak bevallania,hogy már most sincs pénz a stadionok befejezésére. Hat stadion még szerkeszetkész állapotban sincs, a következő évben két orosz nyugdijalapnak megfelelő összeget kéne elkölteniük a berendezésekre, infrastrukturára, pénz pedig nincs.
kortárs
2016. június 14. 22:32
Helyes a döntés. De az angolokat is büntessék ugyanígy!!! Háborúzó szurkolók csapatait haza kell zavarni a csába!
Akitlosz
2016. június 14. 22:06
"rasszista megnyilvánulások" Mocskos EB! Küldhetik a büntetést. Remélem, hogy minél előbb kipurcan ez a szélsőséges liberálbolsevista EU!
kurbitalis
2016. június 14. 17:05
Provokátorokkal bármit el lehet érni: TV székház ostromot, akár Oroszország tényleges kizárását is. Attól függ, hogy a manipulátoroknak mi a célja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!