Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Magyar-portugál: 3-3 a vége, továbbjutottunk

2016. június 22. 19:58

Végül 3-3-as döntetlennel zárult a magyar-portugál mérkőzés a franciaországi Lyonban a foci EB selejtezőin. Magyarország biztos továbbjutó, Gera Zoltán és Dzsudzsák Balázs lőtték a magyar gólokat.

2016. június 22. 19:58

Gera Zoltán góljával szerezte meg a vezetést a magyar fociválogatott a portugálok elleni EB-meccsen, az ellenfél részéről Nani egyenlített az első félidő vége felé. A második félidőben gólözön volt, Dzsudzsák Balázs és Ronaldo lőtt két-két gólt.

A magyarok Gera Zoltán gyönyörű lövésével a 19. percben szereztek vezetést. A ferencvárosi támadó 37 évesen és 61 naposan a magyar válogatott történetének legidősebb, az Eb-k történetének második legidősebb gólszerzője lett az osztrák Ivica Vastić mögött. A portugálok Nani révén a 42. percben egyenlítettek. A második félidőben bő negyedóra alatt négy gól esett: Dzsudzsák Balázs duplájára mindkétszer Cristiano Ronaldo válaszolt.

A portugálok legnagyobb sztárja 17. Eb-meccsén lépett pályára, ezzel pedig - a francia Lilian Thuramot és a holland Edwin van der Sart megelőzve - egyedüli rekorderré vált, illetve elsőként négy kontinensviadalon is eredményes volt.

Magyarország a két csapat 11. meccsén negyedik döntetlenjét elérve is nyeretlen maradt Portugália ellen.

Az izlandi válogatott 2-1-re legyőzte az osztrák csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szerdai játéknapján, az F csoport harmadik fordulójában, ezzel a győztes továbbjutott, a vesztes pedig elbúcsúzott a tornától.

Bernd Storck szövetségi kapitány együttese vasárnap Toulouse-ban az E csoport második helyezettjével, Belgiummal vagy Svédországgal találkozik. Portugália három döntetlenjével harmadikként zárt, s így Horvátországgal csap össze a 16 között.

Összesen 427 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2016. június 23. 23:05
Itt az igazi elismerés: "Magyarország hozzásegítette Portugáliát a csoportból való továbbjutáshoz" http://www.nemzetisport.hu/foci_eb_2016/euro-2016-egy-duhos-alban-vedo-vadolja-a-mieinket-2509073?utm_source=nsofb&utm_medium=page&utm_campaign=nsofb
kurbitalis
2016. június 23. 22:43
Francia újság: "A tudósítás kiemeli a magyar tábort, amely megállás nélkül énekelt, tapsolt, buzdította csapatát. Az írás szerint, bár meccs előtt a drukkerek egy része stadionon belül összeakaszkodott a biztonságiakkal, a magyarok ritkán hallható hangulatot teremtettek a marseille-i Vélodrome stadionban. „De honnan jönnek ezek a zseniális magyar szurkolók?” – teszi fel végül a kérdést a cikk, amely rövid videót is közöl a meccs végén a játékosokkal közös himnuszéneklésről „Isten hozott Budapest 2-n – (a magyarok) soha nem fogják elhagyni a Vélodrome-ot” megjegyzéssel. Az olvasói kommentárok egyetértenek a cikk-kel, az egyik megjegyzés szerzője inkább újra megnézné az Izland-Magyarország mérkőzést, mint bármelyik olasz meccset. Egy másik hozzászóló szerint óvakodni kell a magyaroktól, akik „élénk” és „ragyogó” futballt játszanak, egy harmadik pedig az orosz bírót kritizálta – és utóbbi még csak nem is magyar fórumozó volt!" Na, honi szubkultúra! Erre varrjatok sarlót és kalapácsot. :-))))))))))))))))
pollip
2016. június 23. 12:36
Lehet szavazni Gera góljára: http://www.origo.hu/foci-eb-2016/hirek/20160623-foci-eb-szavazzon-a-legszebb-golra-gerae-is-jelolt.html
finalpoint
2016. június 23. 12:27
Eddig mindig azt mondtam az ismerőseimnek, hogy jaj, azért vigyázzunk, mert ez meg az a csapat azért jobb, meg a realitások talaja blabla. Hát most már nem mondok semmi ilyet!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!