Magyar arany, ezüst és bronz Londonban a vizes EB-n

2016. május 17. 21:25

Három érmet is szerzet a magyar úszóválogatott a Londonban zajló vizes Európa-bajnokság keddi napján. 200 méter háton Hosszú Katinka arany, 50 méter pillangón Cseh László ezüst, a 4x100 méteres mix vegyesváltó bronzérmet szerzett. A csapat emellett egy 4. és egy 5. helyet is szerzett, valamint Burián Kata olimpiai A-szintet úszott.

2016. május 17. 21:25

Hosszú Katinka második aranyérmét nyerte a londoni vizes Európa-bajnokságon: a 400 méter vegyes után az úszóversenyek keddi napján 200 méter háton sem talált legyőzőre. A szám másik magyar indulója, Burián Kata megúszta az olimpiai A szintet, s negyedik lett.

A Vasas 27 éves sportolója pályafutása 11. Eb-aranyérmét nyerte, ezúttal rajt-cél győzelmet aratott. A táv feléig az Európa-csúcs részidejénél is gyorsabb volt, a végére viszont kissé elfáradt, a második ukrán Daryna Zevina is megközelítette, de végül 2:07.01 perccel győzött. Burián legfőbb célja az volt, hogy 2:10.60 perces olimpiai A szintnél gyorsabb legyen, s ezt 2:10.17 perces idejével teljesítette is.

A Magyar Úszószövetségnek Hosszú Katinka elmondta: „2:07-es időt akartam úszni, és ez sikerült, azt viszont tudtam, hogy Daryna iszonyúan tud jönni az utolsó ötven méteren, úgyhogy egészen kemény verseny kerekedett ki ebből, de elégedett vagyok összességében.”

Burián Kata így nyilatkozott a futam után, miután kijutott a riói olimpiára: „Megvan, megvan, megyek az olimpiára! Kimondhatatlanul boldog vagyok! Tegnap este, csak hogy minden összejöjjön, begyulladt mind a két bölcsességfogam, de most ez sem érdekelt. A vége már nagyon fájt, a combjaim elsősorban, de csak azért is megakartam csinálni, és ez sikerült! Megígértem, ugye, hogy megígértem tegnap?! Nagyon nagy álmom vált valóra. Nem hittem, hogy a nullából egy év alatt idáig el lehet jutni” – mondta a 21 esztendős Burián Kata.

Cseh László ezüstérmes 50 méter pillangón

A vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek második napján Cseh László ezüstérmet szerzett 50 méter pillangón. A 30 éves úszó, aki ötszörös címvédőként visszalépett a 200 méter vegyes keddi elődöntőjétől, remekül hajrázva, 23.31 másodperccel csapott másodikként a célba. A győzelmet fölényesen az ukrán Andrij Govorov szerezte meg 22.92 másodperccel.

„Semmit nem éreztem belülről, de nagyon örülök ennek az ezüstéremnek. Azért jó lett volna megjavítani a legjobbamat, amit a tavalyi vb-n (23.06) úsztam” – értékelt röviden a kétszeres világ- és 12-szeres Európa-bajnok Cseh László, aki hozzátette: „határozottan jobb érzés volt ma úszni, szerintem ezzel az ezüsttel kihoztam a maximumot ebből a versenyből.”

Cseh délelőtt 200 vegyesen 1:58.17-et úszott, amit ha délután is megúszik, bejuthatott volna a szerdai döntőbe is, hiszen a nyolcadik helyezett 2:00.86-tal jutott be a döntőbe. Grátz Benjámin sajnos 9. lett a számban 2:00:90-nel, így nem jutott döntőbe.

Bronzérmes a 4x100 méteres mix vegyesváltó

A Balog Gábor, Financsek Gábor, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összeállítású magyar 4x100 méteres mix vegyesváltó bronzérmes lett a londoni vizes Európa-bajnokság úszóversenyeinek keddi napján.

Balog a hát után harmadikként indította a mellen szereplő Financseket, aki egy helyet előrelépett, azonban Verrasztó pillangón visszaesett a harmadik pozícióba, amit Jakabos gyorson megőrzött.

A győzelmet a britek szerezték meg 3:44.56 perccel, a magyarok 3:49.50 perccel végeztek a harmadik helyen, a másodikok az olaszok lettek.

Balog Gábor ötödik 100 méter háton

Balog Gábor ötödik helyen végzett 100 méter háton kedden. A 25 éves úszó 54.35 másodperccel csapott a célba. A győzelmet a francia Camille Lacourt szerezte meg 53.79 másodperccel.

Verrasztó Evelyn éppen lemaradt a 100 méter gyors döntőkéről, ugyanis 54.91 másodperccel a kilencedik legjobb időt érte el az elődöntőben.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2016. május 18. 11:51
Nem értem, hogy egyesek mi örömöt lelnek abban, hogy baromságokat írogatnak. Ez valami perverzió? (Vannak köztük magyar ellenesek:@túlélő,@Chief Pilot, de a másik oldal is: @Mindjárt) Tusupné, tudomáson szerint nem indul az olimpián. Katinka legjobb tudása szerint készül. Mindent megtesz a sikerért. Majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Reményeink szerint sokra.
Mindjárt
2016. május 18. 06:20
Rendkívül büszke vagyok Katinka teljesítményére aki nélűl sehol se lennének a magyar úszók. Katinka többet ér mint az egész mocskos, rodhadt, kádárista söpredék MÚSZ vezetőség és az agyhalott zsideszbolsik akik mindent megtettek, hogy Katinát tönkre tegyék. További sikert kivánok Katinkának és a többi magyar úszónak akik sokkal jobban szerepelnének ha nem ezek a kádárista szemetek irányítanák a MÚSZ-t.
hamusamu
2016. május 17. 22:45
Cseh 31-szeres Európa-bajnok, nem 12-szeres.
kuwiq
2016. május 17. 22:27
Na mi van, Hosszú tönkreteszi a magyar úszósportot, elvtársak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!