A gyorsfordulón ment el Hosszú világcsúcsa, Bernek elégedett az idejével

2015. december 02. 19:10

Hosszú Katinka szerint az újabb világcsúcsa egy elrontott gyorsfordulón múlott a rövidpályás Európa-bajnokságon. Bernek Péter elégedett az idejével, és bizakodással tölti el a a mostani úszása a jövő évi olimpiára. Jakabos Zsuzsanna nem tudta, miért zárták ki a négyszáz méteres vegyesúszás döntőjéből.

2015. december 02. 19:10

Saját bevallása szerint a gyorsfordulóján ment el az újabb világcsúcsa Hosszú Katinkának, aki aranyérmet nyert női 400 méter vegyesen a netánjai rövidpályás úszó Európa-bajnokság szerdai nyitónapján.

„Az utolsó gyorsfordulóm nem úgy sikerült, ahogy reggel, valószínűleg ott csúszhatott el a világcsúcs” – nyilatkozta az M4 Sportnak Hosszú, aki a szám délelőtti előfutamában ért el 4:19.46 perces rekordot. „Nálam nincs olyan, hogy visszafogom magam, mindig próbálom feszegetni a határaimat. Ha nem lenne több érmem ezen az Eb-n, akkor is elégedett lennék, hiszen világcsúcsot úsztam” – tette hozzá.

Hosszú elmondta, most, hogy a világkupa-sorozatot nagymedencében rendezték, először fordult elő, hogy vetélytársai közül többen azt mondták neki: tisztelik azért, amit és ahogyan csinál. „A riválisoktól kapott ilyen visszajelzések a legjobbak és legfontosabbak” – jelentette ki Hosszú.

A közvetlenül a 400 vegyes döntője után kizárt, másodikként célba érő Jakabos Zsuzsanna azt mondta, nem tudja mi történt, nem indokolták neki a diszkvalifikációt. „Sajnálom, mert úgy megvertem a mellettem úszót, hogy nem gondoltam volna. Nem tudom, hogy mit csinálhattam rosszul, szerintem nem követtem el semmi szabálytalant, amitől gyorsabban úsztam volna.” „Nagyon őszintén mondom, fogalmam sincs, hogy mit rontottam el, ami miatt kizártak. Van, amikor érzi, tudja az ember, de én most egyáltalán nem tudom, a fordulóimra külön figyeltem, azokkal nem lehetett baj. Egyébként nem vagyok elkeseredve, mert maga az úszás kifejezetten jó volt, az idő teljesen rendben van, valami hasonlót akartam elérni, sikerült megelőznöm Hannah Miley-t, ami nem akármilyen fegyvertény, csak Katka előzött meg, azaz egyáltalán nem lehetek elégedetlen, ha csak a versenyre gondolok.” 

A Magyar Úszószövetség Facebook oldalán azt írták: Jakabos „a mellúszó-fordulót követően három tempót delfinezett (kettőt lehet), emiatt zárták ki. Mivel kizárólag a bírók szava dönt, visszanézés a szabályok szerint nem lehetséges, óvni sem érdemes.”

A 400 gyorson aranyérmes Bernek Péter az M4 Sportnak úgy értékelt, végig látta ellenfeleit, s érezte, kontrollálni tudja a versenyt.

„Egyáltalán nem készültünk külön, az időm alig több mint egy másodperccel marad el a tavalyitól, ez jó előjel a következő versenyszámaimra és az olimpiára is. Bízom benne, hogy tudom folytatni ezt a jó sorozatot, és tudom bővíteni az éremkollekciómat a további két számban is” – tette hozzá. A Magyar Úszószövetségnek elmondta: „Na, úgy fest, a december az én hónapom (tavaly a vb-n nyert ilyenkor). Nagy öröm, hogy minden úgy sikerült, ahogy terveztem, az idő tetszik, mert egyrészt annyi, amennyire gondoltunk, másrészt mutatja, nem vagyok csúcsformában, eggyel gyengébb a legjobbamnál – az, hogy ennyivel sikerült nyernem, ilyen állapotban, nagyszerű érzés. Viszont az „Öreg” (Paul Biedermann) nagyon jött a végén, szépen közelíti a régi csúcsformáját, emiatt külön öröm, hogy első tudtam lenni. Kétszáz gyorson szép meccs lesz vele megint, most 1-0 ide, a többit meglátjuk holnap.”

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bajai
2015. december 03. 10:40
Jakabos „a mellúszó-fordulót követően három tempót delfinezett (kettőt lehet), emiatt zárták ki. Mivel kizárólag a bírók szava dönt, visszanézés a szabályok szerint nem lehetséges, óvni sem érdemes.” Azért, ha óvni nem is lehet, érdemes lenne visszanézni.
balbako_
2015. december 03. 07:26
Attól még mindig ő a világbajnok - méltán!
Morgen
2015. december 02. 22:08
Gratulálok!
3M..
2015. december 02. 19:33
Gratulálunk! Ismét bebizonyítottuk a világnak, hogy verhetetlenek vagyunk. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!