Parádésan ütötte ki Németország Brazíliát

2014. július 09. 00:02

A német válogatott kiütéses, 7-1-s győzelmet aratott a házigazda brazil csapat felett a labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében, ezzel elsőként került a vasárnapi fináléba.

2014. július 09. 00:02

Ez a hatgólos különbség rekord a jelenlegi tornán, de az elődöntőket tekintve a vb-k történetében is. A brazilok számára pedig negatív rekordbeállítás a hatgólos vereség.

Az európai együttes a 11. percben szerzett vezetést Thomas Müller góljával, majd a 23. és 29. perc között négyszer is eredményes volt, ezzel eldöntve az összecsapást és sokkolva a hazai közönséget. A második találatot Miroslav Klose rúgta, aki 16. vb-góljával megelőzte a brazil Ronaldót a góllövő örökranglista élén. Rajta kívül még Toni Kroos kétszer és Sami Khedira egyszer talált a kapuba. Andre Schürrle duplázott a második félidőben, a hazai becsületgólt pedig Oscar szerezte a 90. percben.

Németország 1954, 1974 és 1990 után negyedszer lehet világbajnok, amennyiben a vasárnapi, riói fináléban nyer a szerdán sorra kerülő argentin-holland párharc győztese ellen.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2014. július 09. 10:29
Egyébként a Balatonnál (az este), népünnepély volt. És nemcsak a németek ünnepeltek, hanem a magyarok és más nációk is.
okoskodó fórumlakó
2014. július 09. 10:25
Az egész brazil labdarúgás a a Copacabana-illúzióra épül, még ma is. De ami régen elég volt, ma már nem elég. Komoly európai utánpótlásközpontokban nőnek fel a ma meghatározó focistái, nem pedig a grundon, abban a hiszemben, hogy közülük kiemelik majd az új Pelét, Zicót meg Romáriót. Ennek az időnek vége, a brazil foci romantikájának annyi. Kurva nagy gázban lesznek, ha ezt nem veszik figyelembe. Mert 2002 óta nem vették, ez nyilvánvaló.
kukagyerek
2014. július 09. 10:21
GundelSzakácsGábor is teljesen meg volt zavarodva. Össze-vissza hablatyolt mindenféle marhaságot. De hát így van ez a magyar szerviliseknél, ha nem azok győznek, akiket központilag "nyomatnak".
Vlagyimir
2014. július 09. 09:08
jó napot ! A Brazil emberek elkeseredettek! Milliárdokat költöttek szórakozásra, Ők meg szegények maradtak. Ha tudnák, hogy Magyarországon mi a helyzet, biztosan nevetnének. Mi is költünk milliárdokat stadiononcskákra, de még focizni sem tudunk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!