2022. szeptember 25. 15:08
A ZDF magyar származású kommentátora, Réthy Béla szerint a németek nagyon erősen kongatják a vészharangot a magyar válogatott elleni vereség után, s erről a Sportrádióban beszélt a futballszakértő.
2022. szeptember 25. 14:01
A városligeti Magyar Zene Házát a világ építészetének egyik feltörekvő sztárja, a japán Fudzsimoto Szú tervezte. Az alkotó most Budapesten járt és először látta élőben az elkészült, máris a magyar és nemzetközi látogatók tömegét vonzó művét. Interjúnk!
Makronóm: a NATO jövője
Írta:
2022. szeptember 25. 9:09
A változó világhoz alkalmazkodnia kell a nemzetközi szervezeteknek, így a NATO-nak is.
2022. szeptember 25. 6:00
Tavaly 75 millió orvos–beteg-találkozás valósult meg az alapellátásban, és ez a szám folyamatosan emelkedik. A rendszer azonban rendkívüli módon pazarló és kórházcentrikus, így megkerülhetetlen az átszervezés – mondja a Mandinernek Békássy Szabolcs, az országos kollegiális szakmai vezető háziorvos. Szerinte több hatáskört kellene adni a háziorvosoknak, és a körzethatárokat is felül kell vizsgálni.
2022. szeptember 24. 18:00
„Lehetséges, hogy a falvak ne néptelenedjenek el!” Informatikusként indult, országos hírű lemezlovas lett, s most immár nyolc éve a szülőfaluja, Vácrátót polgármestere: Spiegelhalter László igazi magyar polihisztor, aki évtizedeket töltött az éjszakai életben, de most már községe apró-cseprő ügyeit és közösségét szervezi, s mindenről megvan a karakteres véleménye. Portréinterjúnk!
Írta: Sal Endre
2022. szeptember 24. 16:01
Bánó András, Gálvölgyi János, Juhász Előd, Kondor Katalin, Rózsa György és Vágó István és a többiek: A magyar televíziózás legendái című interjúkötet több szereplője is keserédes hangulatba került a sajtótájékoztatón.
2022. szeptember 24. 14:23
Lázadás, szabadosság, a politika elutasítása, akár radikális gondolatokra való nyitottság – megannyi közhely, amelyet lépten-nyomon hallunk napjaink fiatalságáról. De vajon megállják-e a valóság próbáját ezek a felvetések? Erre keresték a választ az MCC Ifjúságkutató Intézet konferenciáján.
2022. szeptember 24. 14:00
A hónap elején bejelentett és mára számos járatot teljesítő új, tisztán hazai tulajdonú légitársaság a regionális repülőterek üdvöskéje lehet, nem utolsó sorban pedig jelentős lökést adhat az adott térségek gazdaságának. Eközben komoly fejlesztéspolitikai célok is körvonalazódnak. Körképünk.
2022. szeptember 24. 12:45
A várakozások és az előrejelzések is a jobboldali pártok győzelmét vetítik előre a vasárnapi olaszországi választáson. A tét óriási: Olaszország továbbra is az brüsszeli úton jár majd, vagy az alapító tagállam szembefordul a mainstreammel. Brüsszel már nemcsak aggódik, hanem fenyegetőzik is.
2022. szeptember 24. 10:32
A progresszió azt követeli, ne nevezzük többé bűnnek a bűnt és ezzel akarja elvenni Krisztus kereszthalálának jelentőségét, figyelmeztet Ifj. Prózsa István, aki nem ír több levelet Perintfalvi Ritának. A református lelkész ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, minden olyan határ, amit az abortuszpártiak mint az „élet kezdetét” jelölnek meg, valójában önkényes, aminek semmilyen objektív tudományos alapja nincs, a keresztyéneknek pedig mindig az élet legteljesebb védelme mellett kell állniuk.
Írta: Sal Endre
2022. szeptember 24. 9:01
„A vásznon nem lehet hazudni” – vallja az októberben 83 esztendős, legendás filmrendező, Sándor Pál, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Régi idők focija, a Szerencsés Dániel, vagy éppen a Ripacsok. Nagyinterjúnk!
2022. szeptember 24. 0:38
Úgy tűnik, a németek nagyon a szívükre vették a Magyarország elleni vereséget. Német lapszemlénk!
2022. szeptember 23. 21:00
A mozgalom lapunknak küldött válaszából az is kiderül, hogy erre szerintük mikor kerülhet sor. Jakabék facebook-bejegyzéseiből annyi derült ki, hogy négy megyében hoztak létre helyi szervezetet.
2022. szeptember 23. 20:59
Szergej Nariskin már februárban Oroszországhoz csatolta volna a Donbaszt, ez azonban csak most következhet. Az ukrajnai népszavazások káros precedenst teremthetnek világszerte.
2022. szeptember 23. 20:24
Roger Federer lejátszotta az utolsó profi teniszmeccsét Rafael Nadal oldalán, Novak Djokovic csapattársaként. Majd még utoljára gyönyörűen megríkatta a világot.
2022. szeptember 23. 20:20
Folytatódott a magyar futballcsoda! Marco Rossi együttese ezúttal Lipcsében alkotott maradandót, és idegenben győzte le Németországot!
2022. szeptember 23. 17:57
Elindultak, de meg nem erősített információink szerint már meg is akadtak a Budapest felosztásáról szóló egyeztetések a Momentum és a DK között. Karácsony Gergely pártja, a Párbeszéd és a társadalmi támogatottsággal szintén alig bíró MSZP, valamint az LMP csak alpolgármesteri pozíciókat kaphatnának.
2022. szeptember 23. 15:00
A legújabb szabályozás kapcsán újból fellángolt az abortuszvita, és egyre nehezebb eligazodni a jogi, filozófiai, természettudományos és erkölcsi érvek rengetegében. Milyen logikai ellentmondások vannak a különböző érvelésekben? Valóban alkotmányellenes a legújabb szabályozás? Mit mond a szív és mit mond az ész? Miről vitatkozunk valójában?

összesen: 10548 db | 18 db/oldal

első vissza 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 következő utolsó