Megalakul az Energiaügyi Minisztérium

2022. november 14. 12:51

Gulyás Gergely a Kormányinfón azt is bejelentette, hogy megszüntetik a Technológiai és Ipari Minisztériumot. Az új tárca élére a miniszterelnök Lantos Csabát nevezte ki.

2022. november 14. 12:51
null

Strukturális változtatást hajt végre a kormány: önálló energiaminisztérium alakul, amelynek feladata az energiapolitika egységes irányítása. Ezért az energiahivatal hatáskörének többségét is az Energiaügyi Minisztérium veszi át.

Palkovics László, a Technológiai és Ipari Minisztérium vezetője egységes portfólióként tekintett a tárcájára, ezért az új minisztérium megalakulása miatt beadta a lemondását, amit a miniszterelnök elfogadott. Nyolc és fél évig dolgozott a magyar kormánynak, szakértelmére a továbbiakban is számítanak. Az elkövetkezendő időszakban a felsőoktatásban, a jármű-innovációban, illetve a védelmi ipar területén fog fontos feladatokat ellátni. 

A Technológiai és Ipari Minisztérium megszűnik, feladatait a gazdaságfejlesztési miniszter, az építési és beruházási miniszter, valamint a kulturális és innovációs miniszter veszi át. 

Fotó: MTI

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2022. november 15. 19:55
A gyakori struktúraváltás - a történelmi tapasztalatok tanúlságai szerint - káoszt eredményeznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!