Figyelmeztet a kanadai lap: hasonló energiaválság előtt állhat az ország, ha az európai „zöld” utat követi

2022. január 20. 08:15

Válságot előidéző döntés lenne Kanada számára, ha az európai „zöld” energiautat követi, véli a Toronto Sun. A kanadai konzervatív lap szerint a megújuló energiaforrások még nem állnak készen az eddig bevált és megbízható energiaforrások helyettesítésére.

2022. január 20. 08:15
null

Megbízhatatlan „zöld” út

Azzal, hogy meggondolatlanul igyekeznek a megbízhatatlan megújuló energiaforrásokkal pótolni a fosszilis tüzelőanyagokat, az Egyesült Királyság és Európa súlyos energiaügyi válságba keverte magát. Az áram fogyasztói ára az egekbe szökött, a gyárak pedig csökkentik termelésüket vagy bezárnak, hangsúlyozza a Toronto Sun nevű kanadai portál.

A konzervatív lap kiemeli, hogy ez akár egy figyelmeztetés is lehet a kanadaiak számára, hogy mi történhet az atlanti óceán túloldalán, ha a Trudeau-kormány vagy bármely más politikai párt a jövőben nem módosítja azokat az irreális terveket, amelyek 2050-re az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának nettó nullára való csökkentésére vonatkoznak.

A portál szerzője kiemeli, hogy

a liberálisok úgy tesznek, mintha a zöld energia megbízhatatlan és időszakos formái készen állnának helyettesíteni a megbízható és bevált módszereket.

Ez ugyanolyan hiba elkövetését jelentené, mint amit Európában és az Egyesült Királyságban elkövettek.

Nem is csoda tehát, hogy a válság közepette az európai kormányok kétségbeesetten térnek vissza a fosszilis tüzelésű energiához és az atomenergiához, pedig előtte visszaszorították ezeket a forrásokat a „zöld átmenet” érdekében, jelenik meg az elemzésben.

A szerző beszámol, hogy Európa főleg a szélenergia kihasználására összpontosított, s mivel a „szél nem mindig fúj” ezáltal a megújuló energiaforrások nem voltak képesek kielégíteni a koronavírus világjárvány által előgerjesztett megnövekedett energiaigényeket, ráadásul a jelenlegi akkumulátortechnológia nem képes ezt tárolni olyan szinten, amely elegendő lenne az iparosodott országok számára.

A portál kiemeli, hogy való igaz, hogy Európa energetikai zűrzavarát az is fokozza, hogy támaszkodik az Oroszországból importált földgázra, de a történtek, annak figyelmeztetésül szolgálhatnak a kanadaiak számára, hogy milyen következményekkel járhat, ha idő előtt térnek át a megbízható energiaformákról a kevésbé megbízhatókra.

A világ még nem áll készen az átállásra

A kanadai lapon kívül többen is hangsúlyozták, hogy a világ még nem érett meg egy ilyen átállásra. Richard A. Rosen fizikus szerint, ráadásul az éghajlatváltozás gazdasági hatásait kutató főáramú tanulmányok félrevezető következtetésekre jutnak, hiszen a klímatudósok alapvető gazdasági tényezőket hagynak ki elemzéseikből – mutatott rá legfrissebb kutatásában.

Peiter Zeihan geopolitikai szakértő pedig elég szkeptikus a megújuló energiákkal kapcsolatban. Ahogyan régebben írtuk a Makronómon, Zeihan szerint a világ nem áll készen a „zöld átállásra”, hiszen az ehhez kapcsolódó technológia még alkalmatlan, ráadásul gazdaságilag is egy borzasztó döntés.

Ezen túlmenően, az Analyst nevű görög kutatóközpont is komoly aggodalmát fejezte ki a „zöld”, illetve együttműködési fronton bemutatott uniós elképzelésekkel szemben, hangsúlyoztuk a Makronómon. Az agytörszt nyílt levélben üzenet az uniós biztosok felé, amelyben közzétette a „Milyen EU-ról beszélünk” című elemzését, hangsúlyozva, hogy a blokk érthetetlen energiapolitikai szabályokat ír elő a kontinens államai számára. 

Kathleen McMcarthy, a River Cities’ Reader lap főszerkesztője pedig , a „zöld új rablásnak” nevezi az éghajlatváltozással kapcsolatos globalista terveket. Cikkében kiemeli, hogy a világelit a „zöld átmenet” kapcsán kívánna szert tenni óriási profitokra, míg az adófizetőkkel fizetné ki a felmerülő költségeket, számoltunk be korábban a Makronómon.

(Foto: MTI/EPA/Christian Bruna)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2022. április 17. 19:13
nem mindig fúj a szél, nem mindig süt a nap... hát igen, a nácik sose hagyták, h ilyen alapvető tudományos tények elbizonytalanítsák őket a kitűzött céltól, még akkor se, ha egész Németország és Európa rámegy erre...
Csatár
2022. április 01. 22:57
Na igen, az a fránya "zöld" energia! Most megint fel akarják találni, a "szarva közt, a "tőgyit"! Anyai nagyapámat arra kényszerítették, hogy feladja a felmenőitől örökölt Ősi földjét. Pedig, egy igen "bejáratott" módszer szerint, mindent megvalósítottak rajta őseink, amit ma zöldnek mondanak. Első és legfontosabb az volt hogy az egész "termelési" művelet, csak és kizárólag SAJÁT ERŐFORRÁSBÓL volt kivitelezve! A haszon állatokkal művelték a földjeiket, a fűtési, főzési, energiát a SAJÁT MAGUK ÁLTAL TELEPÍTETT és kezelt ERDŐBŐL, a melléktermékként megjelenő venyige, kukorica szár, és szalma adta! A búza, a kukorica, a burgonya, a bab, a borsó, a köles, stb, adta az alapját, és a hús "előteremtése" az ősi hagyományos módszerekkel, és ami a lényeg, műanyag és vegyszermentesen lett előállítva! Az "intenzív" termelés, iszonyúan sokat ártott a TERMŐFÖLDEK MINŐSÉGÉNEK! Ha valóra szeretnék váltani, a kormányzati szándék szerint, a MINŐSÉGI élelmiszereket, a talaj jelenlegi állapota, egyáltalán NEM alkalmas! Mérvadó SZAKEMBEREK, és a földhöz értő gazdák szerint, hosszú évekig tart a talajt megfelelő, minőségi alapanyagok termeléséhez. Bízzunk benne, hogy sikerülni fog, van rá igény, és akarat is, az utódaink és az ő utódainak, nekünk kell megalapozni, az egészséges ételek előállításának a TUDÁS lehetőségét, és módját!
budapesti
2022. április 01. 22:57
"a világelit a „zöld átmenet” kapcsán kívánna szert tenni óriási profitokra, míg az adófizetőkkel fizetné ki a felmerülő költségeket" Ki hitte volna!
budapesti
2022. április 01. 22:56
Milyen jó, hogy összeomlik, mielőtt a falnak menne! Így nem megy neki a falnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!