Kína törölte az LMBT profilokat a WeChat platformról

2021. július 09. 19:31

Kínában tovább szigorították az LMBT törvényeket, ugyanis több tucat ilyen tartalommal rendelkező profilt töröltek az egyik legnépszerűbb közösségi oldalról, a WeChat platformról.

2021. július 09. 19:31
null

Ezek a profilok rendszerint hangosan felszólaltak az LMBT társadalom tagjaiért és véleményvezérként biztatták az embereket, hogy ne adják fel a küzdelmet a kormányzati döntések ellen. Erre pedig az volt a válasz, hogy a kormány törölte az ilyen felhasználói fiókokat.

Kína 1997-ben dekriminalizálta a homoszexualitást, azonban még ma is rengeteg hátrányos megkülönböztetés éri az LMBT közösség tagjait. A WeChat fiókok eltávolítása után több hallgatói csoport is úgy nyilatkozott, hogy a tevékenységük ezután a lépés után nem fog leállni, hiába égették fel több év munkájukat, nem fognak megijedni, sőt, örülnek, hogy így még nagyobb média-visszhangot kaptak.

Az amerikai külügyminiszter elmondta, hogy aggódik, amiért Kína megtette ezt a lépést, ugyanis ezek a fiatalok csak a véleményüket fejezték ki és gyakorolták a szólásszabadsághoz való jogukat.

Azonban a kínai társadalomnak van egy olyan része is, akik kifejezetten örülnek, hogy letöröltették ezeket a fiókokat.

Nem bánom, ha a meleg közösség csendesen csinálja a saját dolgait, de miért kell folyton az arcomba tolniuk az eszméiket ezeken a csoportokon keresztül?

– írta egy felhasználó a Weibo oldalán.

A felfüggesztett és törölt profilok csak egy újabb példái annak, hogy az LMBT közösség tagjai iránt folyamatosan növekszik az intolerancia. Tavaly a nyugati Pride-események mintájára szervezett Shanghai Pride-hetet is magyarázat nélkül lemondatták 11 év után. Valamint 2019-ben az Oscar-díjas Bohém Rapszódia című életrajzi filmet ugyan lejátszották a mozikban, de a Freddie Mercury homoszexualitására és az AIDS diagnózisra vonatkozó jeleneteket cenzúrázták.

Kína tehát szigorúbban és a megértés legapróbb jelét sem mutatva áll ehhez a kérdéskörhöz.

A cikk szerzője Blősz Dalma.
 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hájas Gerzson a hitlerszakértő
2021. július 29. 20:48
Kína könyörtelenül leszámol a befolyást építgetni szándékozó külföldi lázítókkal. Rájuk nem hat a folyamatos emberjogi nyafogás, vinnyogás, passzív-agresszív fenyegetőzés meg a többi aktivista módszer.
turáni sólyom
2021. július 29. 20:46
Kína egy 5000 éves birodalom, amely megtanulta, hogy a társadalom számára mi fontos és mi káros. Ott nem győzhet a hülyeség, ott rend van. Ezért lesznek a világ vezető hatalma!
AKissLaci
2021. július 29. 20:46
Igen, nekem is az jutott eszembe, hogy most mi lesz? A németek megsértődnek és többet nem adnak el nekik négymillió autót? Vagy jönnek a szivárványszínű Passatok, mert a német kultúra központi szervezési elve a csakazértis?
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 29. 20:46
Németország legnagyobb külkereskedelmi partneréről beszélünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!