Bettel Orbánnak: Nem azért lettem meleg, mert ezt láttam a tévében

2021. július 28. 13:15

A Guardian szerint Orbán arra játszik, hogy minél inkább elszigetelje Magyarországot az EU-tól, hogy a megmentő szerepében tetszeleghessen, aki megvédi nemzetét az igazságtalan bánásmódtól. Az emberek szándékos megosztása, ellenségkép-keresés, szóval a régi forgatókönyv került elő a fiókból – írja a baloldali lap Orbán politikáját véleményezve.

2021. július 28. 13:15
null
Rádi Balázs

Ömlik a sav Orbánra, miközben az uniós pénzcsapok elzárásával fenyegetnek

Orbán mindig ellenségképet keres a választások előtt – a 2018-as választások idején a muzulmán migránsokkal és Soros Györggyel ijesztgetett, most pedig az LMBTQ-mozgalmat tette a főgonosz helyére – véli a Guardian hírportál.

A múlt hónapban tartott EU-s csúcstalálkozón

Mark Rutte holland miniszterelnök azt is megkérdőjelezte, hogy Magyarországnak az unióban van a helye

– emlékeztet a lap. 

Xavier Bettel, Luxemburg meleg miniszterelnöke is csatlakozott a magyar miniszterelnököt savazó politikusok közé, azt üzente Orbánnak, hogy „nem azért lettem meleg, mert ezt láttam a tévében”.

Brüsszel pénzügyi szankciókat is kilátásába helyezett Magyarország ellen a jogállamiság hiányára és az általuk vélt korrupcióra hivatkozva.

A Guardian megfejteni véli Orbán „mestertervét”

A Guardian szerint Orbán arra játszik, hogy minél inkább elszigetelje Magyarországot az EU-tól, hogy a megmentő szerepében tetszeleghessen, aki megvédi nemzetét az igazságtalan bánásmódtól.

A baloldali lap „nevetségesnek” nevezte a magyar kormány gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatos kérdéseit.

A Guardian újságírója ezután azzal élcelődött, hogy „amikor Orbán azt mondta a nézőinek egy Facebook videóban, hogy »Amikor a hazánkra nehezedő nyomás ilyen erős, akkor csak a közös népakarat tudja megvédeni Magyarországot«, az volt a kedvenc részem Orbán forgatókönyvéből.”

A népszavazás kérdései: 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak.
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Borítókép: MTI/ Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2021. augusztus 04. 21:08
Mi a gyűlölet abban, amit kifogásolsz? Én úgy látom, csak száraz tényeket sorol - a szülők érzelmi hátterére utalás talán kivétel, ha csak feltételezés.
matykox
2021. augusztus 04. 21:08
Félő, hogy igazad lesz. Merthogy ez az egész EU alapjában véve egy nagy transz képződmény. Transzatlantia keleti vazallusa. Ócska szolga, semmi más.
drágabolgárúr
2021. július 30. 19:01
Hogy ki tette az LMBTQ kérdést fő politikai témává? arra a válasz az, hogy az Európai Parlament és a bizottság! Ha nem kezdték volna el a törvény elleni kamányukat, ha a nem szabták volna feltételül a helyreállítási alap pénzeinek kifzetését a törvény visszonásáig, akkor erről a jogszabályról valószínű már mindenki elfeletkezett volna. De mint utólag kiderült - és bizonyos reakciók alapján - a kormányt is meglepte a támadások hevessége, ami viszont a brüsszeli banda végső terveit buktatta le, miszerint a buzipropaganda - inkább rövid mint hosszútávon - az tagállamok tananyagának szerves része kell, hogy legyen.
Parm
2021. július 30. 19:01
Azon dolgoznak ezerrel, h Józsi apunak és Béla anyunalk is lehessen gyereke. És akkor ez a probléma is pipa.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!