Progresszív jövedelemadó kell

2021. január 16. 09:07

A mi álláspontunk szerint semmit sem old meg a 25 év alattiak SZJA-mentessége.

2021. január 16. 09:07
Ungár Péter
Ungár Péter

„A mi álláspontunk szerint semmit sem old meg a 25 év alattiak SZJA-mentessége, amit ma jelentett be a Miniszterelnök. A helyzet egyértelmű: a koronavírus okozta gazdasági válságból való kilábalás az elsődleges cél ma Magyarországon. Ezt nem segítik jól hangzó, de a forrásokat rosszul felhasználó, neoliberális intézkedések.

Ma Magyarországon teljes szektorok, például a vendéglátás, a szállodaipar, a turizmus, rendezvényszervezés és a fél szolgáltató szektor a padlón vannak, ezeket kéne célzottan támogatni. A munkanélküli pincérnek vagy idegenvezetőnek, akinek nincs jövedelme és el kell tartania a családját nem segítség, hogy ha 25 év alatt nem fizetnek SZJA-t. Az álláskeresési járadék meghosszabbítására, 100%-os táppénzre, minden szektorra kiterjedő bértámogatásra és a szociális dolgozók egyszeri 500 ezer forintos bérkiegészítésére van szükség, és nem egy év múlva, hanem azonnal.

Az LMP egyébként 12 éve ugyanazt mondja: progresszív jövedelemadó kell. A minimálbér adómentessége, az átlagbér adójának csökkentése 40.000 forinttal (kb. 20%-kal), és az 1 millió felett keresők adóterhének jelentős növelése sokkal igazságosabb lenne.

Hogy azok, akiknek ebben a helyzetben szerencsére van munkájuk és még sokat is keresnek adómentességet kapjanak, az nem helyes társadalmi cél szerintünk”.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2021. április 14. 17:13
Neked és a libsi, bolsi, náci barátaidnak kell a megemelt jövedelemadó, hogy legyen miből lopni és osztogatni...
pumuklik
2021. április 14. 17:13
Hát a faxom nem kéne?
Nehidd El
2021. április 14. 17:13
Petike, ma többen dolgoznak, mint tavaly ilyenkor. Na ezen gondolkodj, miközben ijedten próbálod eltüntetni a posztodat.
anegy_
2021. április 09. 10:50
Ez a "sátorból ki, sátorból beugráló" gendersemleges örömfi-lány!? Belepofázása adó-ügyekbe (is) nevetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!