Bujtor István-életműdíjat kapott Reviczky Gábor színművész

2024. augusztus 25. 21:27

További színészi díjakat is kiosztottak, így Zsigmond Emőke, Szarvas József és Törőcsik Franciska is díjazott lett, de Csobot Adél énekesnőnek a Cicaverzumban nyújtott alakítását is díjazták.

2024. augusztus 25. 21:27

Nyitókép: Ficsor Márton / Mandiner

Bujtor István-életműdíjat vehetett át a néhai színművész-rendezőről elnevezett filmfesztiválon vasárnap Keszthelyen Reviczky Gábor színművész.

Ezt is ajánljuk a témában

Ötvös Csöpiék Keszthelyre költöztek, nagy csinnadratta indul a Balaton-parton

Videó

Augusztus 22-én kezdetét veszi a Bujtor István Filmfesztivál Keszthelyen. Négy nap alatt hatvannégy magyar film versenyzik több kategóriában a Balaton Színházban. amelyek alkotóival és színészeivel is találkozhat a közönség. Jelen lesz mások mellett Törőcsik Franciska, Tordai Teri, Reviczky Gábor, Szalóczy Pál és Rajkai Zoltán is.

A díjkiosztón Lutter Imre fesztiváligazgató elmondta, hogy az idén először a Balaton-parti városban megrendezett Bujtor István Filmfesztiválra 117 hazai alkotást neveztek be, amelyek közül 84 került be a versenyprogramba, és 64-et vetítettek le a helyszínen.

A négy nap során a filmfesztivál és annak kísérőprogramjai több mint 10 ezer látogatót vonzottak. 

Manninger Jenő polgármester hangsúlyozta, hogy a fesztivál Keszthelyre költözése jelentős kulturális gazdagodást hozott a város számára.

A zsűri, amelyet Ferenczi Gábor filmrendező vezetett, Stork Natasa színművész, Lutter Imre, Wiegmann Alfréd rendező és Kalász József rendező részvételével értékelte a nevezett alkotásokat. 

Reviczky Gábor színművész vehette át a Bujtor István-életműdíjat.

Emellett Bujtor István-díjat is kiosztottak, amelyet Frenreisz Károly rockzenész és zeneszerző adott át a család képviseletében. Ezt az elismerést a My Back Story és A döntés című dokumentumfilmek, a Vasárnapi emberrablás című kisjátékfilm, valamint a Hat hét című nagyjátékfilm kapták.

A kis- és nagyjátékfilmek versenyében a legjobb főszereplőnek járó díjat Koltai Róbert és Elek Ferenc nyerte el a Meghalni bárki tud című filmben nyújtott alakításukért. A legjobb női epizódszereplő díját Takács Katalin kapta a Francis látogatása című filmben nyújtott szerepéért.

További színészi díjakat is kiosztottak, így Zsigmond Emőke, Szarvas József és Törőcsik Franciska is díjazott lett, de Csobot Adél énekesnőnek a Cicaverzumban nyújtott alakítását is díjazták.

A legjobb kisjátékfilm-rendező díját Benkő Claudia és Magyari Zsolt kapta az 1939 című alkotásért, a legjobb kisjátékfilm pedig a Vasárnapi emberrablás lett.

A legjobb animációs film díját a Kojot négy lelke kapta, a dokumentumfilmek közül az Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes című alkotás érdemelte ki. A dokumentum- és versfilmek kategóriájában a legjobb rendező Pusztai Lőrinc lett Anna örök című versfilmjével.

A Magyar Hollywood Tanács különdíját kapta meg a Cicaverzum, a Memento Mori – A váci legenda, valamint Az énekesnő című film.

A Los Angeles-i magyar filmfesztiválra a Cicaverzum, valamint a My Back Story című dokumentumfilm alkotói utazhatnak versenyfilmesként a zsűri döntése alapján.

***

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. augusztus 26. 05:19
Megérdemli! Jó egészséget kívánok neki.
orokkuruc-2
2024. augusztus 25. 23:36
Mikor is lesz gój a Nemzet Színészei között? .. ja, és akkor milyen nemzet színészeit appanázsoljuk élethossziglan???
westend
2024. augusztus 25. 23:06
Reviczky a király! Nagyon megérdemli, remek színész, kedvelem. Gratulálok.
Ergit
2024. augusztus 25. 22:01
Nagyon jó egészséget kívánok!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!