Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Reagált Ákos Majka zenei díjátadós kritikájára

2024. június 13. 10:44

Az énekes szerint az ellenségeskedésnek semmi értelme.

2024. június 13. 10:44
null

Nyitókép: saját montázs / Partizán videó és Mandiner

 

Múlt szombaton osztották ki az idei Petőfi Zenei Díjakat, ahol többek között a Magna Cum Laude, Freddie, Gubik Petra és Ákos is elismerésben részesült. Utóbbi kapta a legjobb koncertnek járó trófeát.  A díjátadó kapcsán Majka a hét elején közösségi oldalán jelentkezett egy reakció-poszttal, amelyben „Viccország”-ként jellemezte a díjátadót.

A posztra Ákos egy hosszú kommentben fejtette ki a véleményét a rapper kritikájával kapcsolatban. 

Leírta többek között, hogy 36 évnyi munkája során ő sosem kritizált senkit a díjai miatt, ellenben számtalan gratulációt küldött már a zenésztársainak. 

Soha nem szóltam vissza, ha valaki támadott, pedig volt ilyen sokszor, köztük durva, aljas, nemtelen dolgok is” – fogalmazott Ákos, hozzátéve, hogy sokszor írt megemlékezést, és sajnos már nekrológokat is. Mindeközben soha nem támadott senkit, „de ezt persze csak ritkán szokták észrevenni”.

A Kossuth-díjas magyar dalszerző kijelentette, van elég díja, ezért nem vágyik újabbakra, ettől függetlenül mindig fontos marad számára a közönség visszajelzése.  

Nagyjából megállás nélkül dolgozom, örömmel, szeretettel. Dalok, klipek, lemezek, rengeteg koncert, színházi szerepek, alkalmazott zenék, hangoskönyvek, verses- és prózakötet, és már saját rendezésű kisjátékfilm is került ki a kezem alól. A munkára sokan kíváncsiak, ráadásul hírt is adunk róla napi rendszerességgel, három felületen. Akit érdekel, hogy élek-e, koncertezem-e egyáltalán, annak egyetlen kattintásába kerül megnézni, milyen munka zajlik éppen. 

Évadonként átlagban 100-150 ezer embernek koncertezünk hosszú évek óta már, a lemezeim általában az eladási lista élén landolnak. 

Aki ezt dicsekvésnek tartja, téved: a valóságot persze lehet tagadni, szokták is, de mindez egyszerű, száraz tény” – magyarázta az énekes-dalszerző.

Ákos arra is felhívta a figyelmet, hogy a Petőfi Zenei Díjat a tavalyi, jubileumi HARMINC ÉV koncert kapta, amely a három évtizedes szólópálya dalaira épült, amelyet a Győri Filharmonikusokkal és a pécsi VoiSingers kórussal adtak elő.

Mindezt azért írtam le – remélve, hogy valaki végigolvassa –, hogy megpróbáljam érzékeltetni: 

az ellenségeskedésnek semmi értelme. 

Emberszámba veszem azt is, aki – ki tudja, milyen impulzusok alapján – elutasít. Akkor is, ha ő engem nem vesz emberszámba” – tette hozzá az énekes, mire Majka erre válaszul azt írta: ebben az esetben gratulál Ákosnak.

Ákos ezek után az egyik kommentelővel is beszélgetésbe elegyedett, 

ahol kifejtette, hogy a rapper sem szűkölködik díjakban, az elmúlt években ő is kapott jó néhányat.

Szegény Majkát elkerülték a díjak… Három Bravo Otto, két VIVA Comet, két Story magazin-díj és három Fonogram, a legutóbbi tavaly. Én igazán nem irigylem tőle, de azt állítani, hogy elkerülik a díjak… ez így hülyeség, nem is kicsi”– fogalmazott Ákos.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorkoka
2024. június 15. 10:02
Ki lehet hozni Ózdról a suttyót, de egy ózdi suttyóból a suttyót.
sandramatyi
2024. június 14. 21:35 Szerkesztve
Van a Majkának egy száma, a 90-es években mindneki táncol. Ebben van egy rigmus, amiben Dj Bobo kapott egy sort, nos ezt én, " Nyomasek Bobo" át költöttem.: Hallják hát! "Majka papa meg egy rakat fasz!" Ózdi suttyó ( minden ózdi ez alól kivételt!!) , az Ákos még a szolfézs órán 6 évesen is maradnadóbbat alkotott , mint te összesen eddig , és amennyit még fogsz. Mert csak egy rakat fasz vagy!
akos76
2024. június 14. 10:57
"A stílus maga az ember!"
Egyszeriember
2024. június 13. 13:06 Szerkesztve
Ahhoz képest, hogy ez a Majka nevű milyen netes csörtékbe szokott belemenni és milyen válaszok érkeznek neki, Ákos kimondottan úriember volt, sőt. Én is gratulálok neki. Bár ebből lenne több.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!