Akik mindennap Magyarországért imádkoznak

2024. június 13. 03:00

A Pannonhalmi Főapátság szerzetesei ünnepelnek; idén a Szent Márton-bazilika nyolcszáz esztendővel ezelőtti megújulását.

2024. június 13. 03:00
null
Farkas Anita

 

Nyitókép: Pannonhalmi Főapátság

Nem is olyan régen már jártam errefelé, akkor Pintér Ambrus atyával készültem interjúra, gondoltam, beszélgetünk szépen elhivatottságról, a sok lemondásról és a még több örömről, arról, miért, hogyan kezdte el szolgálni a bencéseket 1958-ban, és mi történt vele az azóta eltelt több mint hat évtizedben. De ennél sokkal-sokkal kerekebb lett a történet; életem egyik legszebb élménye maradt az a néhány óra, amit az akkor nyolcvankét éves szerzetessel, a pannonhalmi gimnázium legendás matematika–fizika szakos tanárával tölthettem. Aki ráadásul többszörös rekorder is: legendás, folyamatosan működő irányítástechnikai szakköre 2022-ben volt ötvenéves, és nála régebben szolgáló iskolai mozi­gépész sem valószínű, hogy akad valahol az országban.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:36
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­é­k­­­e­­l­­d­­­ ­­­a­ ­s­z­e­x­i­ ­­p­­u­n­­c­­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!