Csák János állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adott át

2024. március 14. 11:49

„Ezek az óriások tartják a hátukon a magyar kultúrát és a hazát” – mondta a kulturális és innovációs miniszter.

2024. március 14. 11:49
null

Nyitókép: A Magyar Érdemrend tisztikeresztje/Wikipédia

***

Az óriások sorába lépnek, akik most a nemzet hálájaként elismeréseket kapnak. Ezek az óriások tartják a hátukon a magyar kultúrát és a hazát” – mondta a kulturális és innovációs miniszter a Pesti Vigadóban a magyar érdemrendek, illetve az állami művészeti díjak átadásán. Csák János a nemzeti ünnep alkalmából adta át az elismeréseket. 

A miniszter összesen 72 állami kitüntetést osztott ki:

  • a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét 14-en, 
  • a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét 34-en, 
  • az Érdemes Művész kitüntetést 15-en, 
  • a Kiváló Művész elismerést hatan, 
  • a Magyarország Babérkoszorúját pedig hárman kapták meg.

Ahogy Babits Mihály fogalmazott, a magyar kultúra szellemi jelenség, ami lelki úton öröklődik át. A kultúra nemzedékek egymáson átívelő során alakul ki. Az elmúlt 1100 év desztillálta, kik is vagyunk mi, magyarok, kultúránk kötődéseink összessége, identitásunk” – hangsúlyozta Csák János.

 

Cikkünk folyamatosan frissül majd a díjazottak neveivel.

 

(MTI)

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dictator
2024. március 14. 12:36
A díjazottak közül ismerek egy személyt, aranyos, cuki, de hogy az nem tartja a hátán sem a magyar kultúrát, sem a hazát, az is biztos.
lauderstenonis-2
2024. március 14. 12:35 Szerkesztve
Ugye most nem sikerül pedofilt kitüntetni... Vásárhelyi János 2016-ban Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta meg. A kitüntetést Áder János akkori köztársasági elnök adományozta 0rbán Viktor előterjesztésére...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!