Ókovács a tetőn éneklésről: A miniszterelnök legelöl mászott, és ha lett volna nála zászló, biztos ki is tűzte volna valahova

2024. január 02. 21:22

„Vittem fel hátizsákban egy üveg pezsgőt és műanyag poharakat, így a koccintás is megvalósulhatott azokkal, akik fel tudtak jutni” – meséli a szilveszteri bordaléneklés részleteit a főigazgató.

2024. január 02. 21:22
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Mint azt korábban megírtuk: az Operaház tetején egy bordallal búcsúztatta az óévet Orbán Viktor, Ókovács Szilveszter és Varga Mihály társaságában. 

Az is kiderült: a nóta Erkel Bánk bánjából való, egészen pontosan Petúr bán énekli. A dal akkor hangzik el az Erkel-műben, amikor Ottó közli Biberachhal, hogy megszerzi magának Melindát, bármi áron. Ezután bevonul a báli ünnepségre a vendégsereg. Petúr háborog, amiért királyné és hívei két kézzel szórják a pénzt. Hívei megpróbálják csendesíteni, hogy ne keltsenek feltűnést.

Bordalt kérnek tőle, s Petúr eleget tesz kérésüknek, de keserű bordalt énekel, majd közli híveivel, hogy hazahívta Bánkot, hogy a nagyúr végre saját szemével lássa, mi folyik az udvarban. 

Ezt is ajánljuk a témában

Lapunk megkereste Ókovács Szilveszter főigazgatót, és arról kérdeztük, hogyhogy úgy alakult, hogy a miniszterelnök az Operaház tetején énekelve töltötte a szilvesztert.

Ókovács elárulta: a miniszterelnök páholyt bérel az Operaházban, nem ritka ezért, ha a családja vagy ő maga is megjelenik az egyik ún. testőrpáholyban. 

Mint fogalmaz: a királyi páholyt nem használja.

A miniszterelnök igent mondott

Már sok éve fűzöm, hogy nézze meg az Operaház 144 éve felrakott háromszéki vörösfenyőből készült fedélszékét, míves bádogozású tetőzetét. Mivel a Szent István bazilikán és a Parlamenten kívül nincs magasabb épület Pesten az Operaháznál, innen minden látszik, főleg az a háromperces tűzijáték, amelyet a Bánk bordalának eléneklése után 13 éve mindig megvalósítunk. 

A miniszterelnök most hirtelen igent mondott, így összesen 12-en indultunk a csúcstámadásra az előadás után, éjfél után pár perccel.

 Hűvös, nyirkos idő volt sok petárdafüsttel, egyetlen zseblámpát vittünk és pár telefont. Igazából elég macerás kijutni, mert különböző tetőablakok, lépcsők, létrák nehezítik az utat, végül heten értünk fel, a többiek az »alaptáborban« maradtak” – mondja lapunknak a főigazgató.

Denevér, Himnusz, tűzijáték

Ókovács azt is elmondta, hogy ilyenkor, szilveszterkor rendszerint a Denevér című nagyoperettet játsszák, amelyet éjfélre futtatnak ki, és még odabenn, az Ybl-palotában szólal meg a Himnusz is. 

Azután az ezerfős közönség és a háromszázas operai stáb az épület elé vonul, és az erkélyről az este aktuális bariton főszereplője – aki Falke ügyvédet alakítja – elénekli a kórussal Petúr bordalát. Aztán pedig jön a tűzijáték, amelyet a Hajós utca másik oldalán lévő házunk, a Simándy épület 8. emeleti teraszáról lőnek ki” – meséli.

Hozzáteszi:

Mi sem tettünk mást: ugyanúgy elénekeltük a bordalt, csak ott fenn, a cudar sötétben. Vittem fel hátizsákban egy üveg pezsgőt és műanyag poharakat, így a koccintás is megvalósulhatott azokkal, akik fel tudtak jutni. 

A miniszterelnök úgy tett, mint aki ismeri a járást, legelöl mászott, és ha lett volna nála zászló, biztos ki is tűzte volna valahova” 

– mondja nevetve a főigazgató.

Nyitókép: Ókovács Szilveszter közösségi oldala

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. március 03. 17:30
Vagány!
dryanwolf
2024. január 03. 21:48
"Örökké a világ sem áll" - igyál, lufiröfi.)
KBA98
2024. január 03. 16:37
A Fúni egy küzdő típus, így megérdemelte a pezsgőt és ha Feri énekelhet, akkor a Főni miért ne? Amúgy Ó Kovács Szilveszter nagyon kedvelem és mindenkinek Boldog Új Esztendőt kívánok!
Lajoss
2024. január 03. 16:20
Szilvi,a dalolás előtt,vagy utána nyaltad ki csontra Bástya elvtársat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!