Kiss-B. Atilla marad az Operettszínház élén, a Pesti Magyar Színház igazgatója pedig Nagy Viktor lett

2023. október 11. 19:35

A vezetők mandátuma öt évre szól.

2023. október 11. 19:35
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter közösségi oldalán bejelentette:

A Pesti Magyar Színház új igazgatója Nagy Viktor lett. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Zalán János producer, egyetemi docens, aki 2015 óta vezette a teátrumot, egy közleményben tudatta, hogy lemond posztjáról. 

Az indoklás szerint elvállalt egy megtisztelő felkérést a kultúra területén belül, melyről hamarosan részletes tájékoztatást ad majd. 

A Pesti Magyar Színházban betöltött pozícióm és az új felkérésem között összeférhetetlenség merült fel” 

– fogalmazott akkor.

Kihívójaként jelentkezett be Halasi Dániel rendező-bábrendező, dr. Komáromi György színházi menedzser – Zalán Tibor író-dramaturggal közösen, valamint Eperjes Károly színművész, rendező – Nagy Viktor rendezővel közösen, aki 2021-től a Soproni Petőfi Színház művészeti vezetője, 2023-tól művészeti tanácsadója.

Ezt is ajánljuk a témában

A kulturális tárca azt is bejelentette:

Az Operettszínház élén Kiss-B. Atilla folytatja majd a munkát.

Szeptember 11-én ugyanis lejárt Kiss-B. Atilla ötéves mandátuma a színház élén. Az igazgatói posztra pályázatot írtak ki, amelyre a regnáló vezető mellett Szente Vajk, a kecskeméti Katona József Színház főrendezője, valamint Szabó P. Szilveszter, a teátrum művésze is jelentkezett,

utóbbi pályázatát érvénytelennek nyilvánították.

A miniszteri döntés fő szempontjai a következők voltak: művészeti szakmai beágyazottság, jó nemzetközi és hazai kapcsolatok, művészeti koncepció, valamint az előadó-művészeti területen szerzett vezetői tapasztalat. A vezetők mandátuma öt évre szól.

Nyitókép: képernyőfotó

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. október 12. 06:49
A miniszteri döntés fő szempontjai a következők voltak: művészeti szakmai beágyazottság, jó nemzetközi és hazai kapcsolatok, művészeti koncepció, valamint az előadó-művészeti területen szerzett vezetői tapasztalat. A színészek közutálata semmi sem jelentett. Tisztára olyan a helyzet, mint a Rákosi időkben. Olvasd csak az indoklást: "beágyzott, kapcsolatok" stb. Gőzerővel ássa a fidesz a saját sírját. Készülnek már böszme haramiái.
kobi40
2023. október 12. 02:32
Mi lesz Dörnerrel és a magyar műveket játszó Újszínházzal?
Pandaka pygmaea
2023. október 11. 19:51
A mandiner igazán kibaszhatná már ezt a mindent teleszaró qqq futóbolondot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!