Demeter Szilárd a J. K. Rowling-ügyről: Virtigli komcsi tempó, most épp a szellemi tulajdont sajátítják ki

2023. augusztus 08. 18:13

„Ugyanaz a kommunista logika, mint amikor kuláknak nyilvánítottak bárkit a kommunistáink, és elvették a tulajdonát. Csak most épp szivárvány színe van” – véli a főigazgató.

2023. augusztus 08. 18:13
null
Ádám Rebeka Nóra
Ádám Rebeka Nóra

Ahogy a Mandineren is megírtuk, a seattle-i Popkultúra Múzeum minden nyomát eltávolította J. K. Rowlingnak a Harry Potter-sorozatot, s annak szereplőit ünneplő kiállításról, mondván, szerintük az írónak rendkívül gyűlöletkeltő és megosztó nézetei vannak. „A kurátorok egyelőre úgy döntöttek, hogy a művésznő minden műtárgyát eltávolítják ebből a galériából. Ez nem tökéletes megoldás, azonban rövid távon ezt tudtuk tenni” – nyilatkozta az egyébként transznemű Chris Moore, a kiállítás vezetője. 

Magyarán: 

a múzeum megtartotta a Harry Potter-emléktárgyakat, de úgy, hogy a kötetek szerzőjét nem említik.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem az első eset, hogy J. K. Rowling nyomát megpróbálják eltörölni a világirodalomból.

Legutóbb például – ahogy arról szintén beszámoltunk – januárban történt hasonló eset, amikor is egy kanadai művész eltávolította a a Harry Potter-könyvekről J. K. Rowling nevét, hogy így tiltakozzon az írónő „transzfóbiája” ellen.

Rowling korábban a biológiai nemekről alkotott véleményével is alaposan feltüzelte az indulatokat, ami után pillanatok alatt a transznemű közösség célkeresztjébe került, olyannyira, 

hogy sokan még a télen megjelent Hogwarts Legacy számítógépes játékot is bojkottálták.

Öltözz, ahogy neked tetszik. Használj olyan nevet, amilyet szeretnél. Feküdj le bármely felnőttel, aki a beleegyezését adja. Éld úgy az életed, ahogy a legjobb neked, békében, biztonságban. De jogos kitúrni egy nőt a munkahelyéről, csak mert azt állítja, hogy a biológiai nem valóságos?” – fakadt ki akkor az írónő a közösségi oldalán, miután egy barátnője a transznemű emberekkel kapcsolatos megjegyzései miatt elvesztette munkáját egy kutatóközpontban.

Ezt is ajánljuk a témában

Demeter Szilárd a J. K. Rowling-ügyről:

Felkerestük a történtek kapcsán Demeter Szilárdot, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatóját, hogy árulja el, mit gondol a J. K. Rowlingot ért méltatlan támadások, illetve a szerző nevének eltörlésére tett – immáron sokadik – törekvés kapcsán.

Folyamatosan jön a woke-őrület, egyre inkább teret nyer, és most már ott tartunk, 

hogy magát a szerzőt is lehet negligálni, hogyha nem úgy táncol, ahogy a woke-mozgalom fütyül” 

– mondja lapunknak a főigazgató. 

Hozzáteszi: a szobordöntögetések után lassan várható, mikor fogják megtagadni Amerikában Mark Twaint, vagy mikor fogják kitiltani a panteonból az összes olyan szerzőt, aki nem az ő szájuk íze szerint dolgozik.

Ez gyakorlatilag egy virtigli komcsi tempó, most éppen a szellemi tulajdont sajátítják ki. 

Ugyanaz a kommunista logika, mint amikor kuláknak nyilvánítottak bárkit a kommunistáink, és elvették a tulajdonát” – fogalmaz Demeter, majd leszögezi: 

gyakorlatilag ugyanez történik jelenleg is, csak most épp szivárvány színe van.”

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall és Földházi Árpád

 


 

 

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Advocate
2023. augusztus 14. 15:43
"Beteg a Világ, nagy beteg!"
Fed74
2023. augusztus 09. 11:38
Takarodj haza, te négy hónapra született tetves erdélyi Román cigány! A fatornyos kis faludban ugass!
Csendesgyöngy
2023. augusztus 09. 09:14
„Folyamatosan jön a woke-őrület, egyre inkább teret nyer, és most már ott tartunk, hogy magát a szerzőt is lehet negligálni, hogyha nem úgy táncol, ahogy a woke-mozgalom fütyül” Igaza van! És ez magától nem fog megállni, csak úgy, ha megjelennek az "ellentüntetők". Biztos vagyok benne, hogy ez meg fog történni, mert minden ilyen túlkapásra van reakció! hogy magát a szerzőt is lehet negligálni, hogyha nem úgy táncol, ahogy a woke-mozgalom fütyül”
Zokni
2023. augusztus 09. 06:12
Aha. Értem. A kulák Rowling meghurcoltatása a transzvesztita kommunisták miatt….Demeter Szilárd? Nem tudom, ki ez a fasz, de már unom a marhaságait. Verseng a tartójával: még nála is nagyobb sületlenséget hordva össze. Még szerencse, hogy semmi köze az irodalomhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!