Itt a vége: itthon is megszűnik a netflixes jelszómegosztás

2023. május 24. 06:38

A vendégfiókok előfizetéssé alakíthatók át.

2023. május 24. 06:38
null

A Netflix kedden azt a tájékoztatást adta, hogy emailt küld azoknak az előfizetőinek, akik a háztartásukon kívül is megosztják a Netflix-fiókjukat.

A közlemény értelmében

egy Netflix-fiókot egy háztartás használhat.

Az adott háztartásban élők bárhol – otthon, útközben vagy nyaralás alatt – használhatják a Netflixet, és kihasználhatják az olyan új funkciók előnyeit, mint a Profil átvitele és a Hozzáférés és eszközök kezelése. Ez lényegében azt jelenti, hogy hamarosan véget ér az az időszak, mikor a fiókadatainkat (e-mail cím és jelszó) másokkal megosztva a háztartásunkon kívül is használható egy előfizetés.

A szolgáltató a 24.hu megkeresésére gy sajtóközleményben megerősítette, hogy többek között Magyarországon is levelet küldenek majd erről a felhasználóknak. 

A vendégfiókok átalakíthatók előfizetéssé

A lap hozzátette, hogy a közlemény nem részletezi, hogy a Netflix milyen módon ellenőrzi a profilmegosztást, illetve pontosan mi történik, ha a szolgáltató érzékeli, hogy valaki megosztja a előfizetését. Ugyanakkor idézi a cég arra is felhívta a figyelmethogy az eddig használt vendégfiókok egyedi előfizetéssé alakíthatók át, továbbá az előfizetési díj mellett 990 forint/hó plusz összegért a megosztott profilok tovább használhatják az előfizetést – olvasható a 24.hu-n.

Nyitókép: Pixabay

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. július 04. 09:38
Régen egy videókölcsönző többet tudott, mint a Netflix. Ott legalább volt jó pár aktuális jó film. A Netflixen ilyenből nagy ritkán megjelenik egy. A többi tartalom pedig egész egyszerűen nézhetetlen.
Temeráf
2023. május 24. 16:53
Nahát tiszta ideg vagyok, amerikai baloldali propaganda meg LMBTQ propaganda! Még a távirányítóról is le van kaparva a netflx gomb, hogy ha jön hozzám vendég ne égjen már a pofám miatta!
Akitlosz
2023. május 24. 16:47
"Itt a vége: itthon is megszűnik a netflixes jelszómegosztás" Akkor drasztikusan zuhanni fog a nézettség. 99% buzeráns propagandáért nem fognak fizetni az emberek, hogy azt az 1%-nyi, csalinak használt minőséget megnézhessék.
ertönszena
2023. május 24. 16:28
A Netflix métely. Ki kellene írni rá, ami Dante poklának a kapuja fölé van kiírva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!