Vad Argentínától a balatoni bebírókig – a  világ legjobb természetfilmjei Gödöllőn

2023. május 18. 14:59

Gödöllő május 19. és 21. között újra különleges rendezvény helyszíne lesz: a IX. Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Filmfesztiválnak a királyi kastély ad otthont.

2023. május 18. 14:59
null
Farkas Anita

Pénteken kezdődik és egész hétvégén tart a IX. Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Filmfesztivál. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány által idén már kilencedik alkalommal életre hívott háromnapos eseménynek – amelynek idei tematikája: Víz-hangok – a Gödöllői Királyi Kastély ad otthont.

A több mint százórányi vetítésen (rövid- és egész estés filmek) túl számtalan, az élhető bolygót és fenntartható életmódot hirdető program és workshop várja a látogatókat.

Előadást tart mások mellett Ürge-Vorsatz Diána, valamint a Balatoni Limnológiai Intézet kutatói;

megtudhatjuk, milyen invázió fenyegeti a Balatont, miért lehet tömegpusztító fegyverként felfogni a modern építészetet, milyen ökológiai kárt okoznak a napelemek, hasznos tevékenység vagy természeti csapás volt-e a folyók szabályozása. 

A világszerte egyre népszerűbb mustrára benevezett alkotások két kategóriában, a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemlén és a Kárpát-medence Természet Értékei Filmszemlén versenyeznek. Halászokkal szimbiózisban élő cápák, bálnákat ragadozóként ölő emberek, a főemlősök világa, a Balaton bebírói, a Száva folyó története, elveszett sárkányok és vad Argentína –

a változatos témájú filmek közös kérdése, hogy az emberi tevékenységnek milyen hosszú távú következményei vannak

az élővilágra nézve.

 

IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál // Május 19–21.

 

Nyitókép: Szendőfi Balázs Volt egyszer egy vadvízország  – a film a Körös-vidék elpusztult és még fennmaradt természeti értékeire, legfontosabb környezeti problémáira hívja fel a figyelmet

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2023. május 18. 17:54
Balatoni bebíró, épület mint tömegpusztító fegyver... Ezek valami sci fiből kerültek elő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!