Sirály-rendezéssel tért vissza Eszenyi Enikő

2021. február 05. 10:40

Templomkertben adták elő a darabot.

2021. február 05. 10:40
null

Csehov Sirályának rendezésével tért vissza Eszenyi Enikő. A bemutató helyszíne a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csenger, a színésznő szülővárosa volt, ahol Csengeri Alkotó Központ néven határon túli színészekkel alapított társulatot. A darabot a református templom kertjében adták elő – írja a Blikk.

Eszenyi Enikő tavaly távozott a Vígszínház éléről, miután az ottani dolgozók élesen bírálták az igazgatónő szerintük bántalmazó munkamódszereit. A csengeri társulat tagjainak a Blikk beszámolója szerint jobb véleményük van az Eszenyivel való munkáról, egyikük, Sepsi Melinda így fogalmazott: „Nagyon jó volt megismerni és találkozni Enikő stílusával, azzal, ahogyan ő rendez, ahogyan dolgozik. Most azt gondolom, azt tanultam meg leginkább, hogy ha egyszer dolgozni kell, akkor dolgozni kell.”

A Blikk megszólaltatta Vecsei H. Miklóst, a Vígszínház színészét is, aki a jövőben szeretne még együtt dolgozni Eszenyivel.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2021. február 06. 11:16
P.s.: Most látom a térképen hogy Szatmárnémeti még közelebb--jóval közelebb--van Csenger-hez, mint Nagykároly. Még talán 5 km sincs Csenger és Szatmárnémeti között. Igaz, Nagykárolly is cssak kb 25km-re van onnan.
syphax
2021. február 06. 10:54
NEM LÁTOK TISZTÁN ESZENYI ENIKŐ "DOLGÁBAN"--DE NEM IS FELADATOM NEKEM--EGYSZERŰ SZINHÁZKEDVELŐ MAGYAR SZINHÁZI NÉZŐNEK--HOGY MINDEN RÉSZLETET ISMERJEK. KÉT DOLOGBAN AZONBAN BIZTOS VAGYOK. 1.) ESSZENYI ENIKŐ NAGYON TEHETSÉGES MŰVÉSZ. 2.) JÓ, SŐT NAGYON JÓ AZ, HOGY Ő, ESZENYI A SZÜLŐVÁROSÁBAN..CSENGER-"EN" VAGY CSENGER-"BEN"-- ÉRTÉKESET TUD ALKOTNI. 3.) HA BÁRHOL MÁSÜTT IS ALKOTHATNA AZ IS "ÜDVÖS" LENNE. 4.) GONDOLOM "ÁTVISZI" A "SIRÁLY"-T AZ EGY UGRÁSNYIRA LÉVŐ NAGYKÁROLY-BA IS --AZ OTTANI MAGYAROK NAGY-NAGY ÖRÖMÉRE....
duzur
2021. február 06. 09:38
Akiben ilyen láng ég, azt nem szabad elfojtani. És nem is helyes! Ha valakit elkap a gépszij a túl nagy lendülettöl vagy akár túltengö önbecsüléstöl, azt jó kissé lefékezni, de minek levágni végleg a szárnyait, hisz hibáinkon okulva, tudunk mindnyájan továbbhaladni. Elnézést, a burjánzó metaforákért ! :-)
Petkó Zsigmond
2021. február 06. 08:53
Ez de komoly bölcsesség: "ha egyszer dolgozni kell, akkor dolgozni kell" De még komolyabb, hogy felnőttkorában érkezett ez a felismerés. 15-20 évesen mit csinált?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!