Beyoncét azzal vádolják, hogy kihasználja a feketék kultúráját

2020. június 30. 11:44

Nem eléggé sokszínűen fekete a fekete énekesnő fekete aktivisták szerint.

2020. június 30. 11:44

Beyoncé, a világhírű fekete énekesnő bejelentette, július 31-én jön ki új vizuális albumával, ami a Black Is King címet viseli. 

Az Independent beszámol arról, hogy Beyoncé láthatóan afrikai motívumokra építette a produkciót, beleértve a táncokat és a ruhákat. 

De úgy tűnik, ez sok feketének nem tetszik: most azzal vádolják Beyoncét, hogy olyan narratívát képvisel, miszerint az afrikai kultúra nagyjából egységes a kontinensen, pedig 54 különböző országból áll.

Egy nigériai azt kérdezte: „Mi ez a Wakanda nonszensz?” – utalva a Fekete Párduc nevű szuperhősfilm képzeletbeli afrikai országára.

Mások amiatt panaszkodnak, hogy Beyoncé homogenizálja Afrikát, és ezzel a kontinens történelmének fontos elemeit törli el. Voltak, akik felszólították a fekete milliárdosokat, hogy olyan különböző történeteket, filmeket támogassanak, amelyek bemutatják a feketék diverzitását.

Végül a ♡︎ noxy ♡︎ nevű twitterezőt idézzük: „Beyoncénak abba kellene hagynia Afrika toposzként való használatát, hiszen amúgy sem jön ide turnézni”.

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jackripper
2020. július 01. 21:04
És aki a mi szép és boldog jövőnkben nem bízik az....
yanoo
2020. július 01. 14:42
Frisco és Orleans nekem is egy régi álom, de azért annyira nem vágyok Amerikába. Floridai egyetemi tanár és festőművész barátom hívogat időnként, még egy kis galériába egy kiállítást is megszervezne, de egyszerűen nincs kedvem hozzá. Annyira azért nem izgatja a fantáziámat Amerika.A Kiállítás lehetősége még annyira se. épp a múlt héten pénteken kaptam egy meeghívást Lodz-ba, de azt is udvariasan elhárítottam. Nekem az már messze van és lusta vagyok.
tevevanegypupu
2020. július 01. 06:43
örülök, hogy Morgan Freeman és Denzel Washington nem szállt be ebbe az őrületbe..egyelőre..
Akitlosz
2020. július 01. 02:30
"olyan különböző történeteket, filmeket támogassanak, amelyek bemutatják a feketék diverzitását." Támogatom. Jó hosszú film lesz. Mert van rengeteg fajta fekete: Holló fekete Szén fekete Csokoládé fekete Kávé fekete Lőpor fekete Rock n roll fekete Éjfekete Jet fekete Antracit fekete Olíva fekete Kínai fekete Szeder fekete Gazdag fekete Füst fekete Vámpír fekete Koromfekete és még egy nagy halom másik fekete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!