Hétfőtől lesz látható A rózsa neve-sorozat

2019. március 04. 15:58

A több részes minisorozat nem a legendás mozifilm folytatása, hanem annak újraértelmezése.

2019. március 04. 15:58

Az olasz-francia-német koprodukció nyolc, egyenként 52 perces epizódból áll. A Giacomo Battiato rendezésében készült sorozatot hétfőn kezdi sugározni az olasz közszolgálati televízió, kedden a francia OCS csatorna, májusban pedig Amerikában a Sundance TV tűzi műsorára. A minisorozat hűen követi az 1980-ban megjelent, világszerte 50 millió példányban eladott regény történetét. A középkori kolostorban játszódó produkcióban John Turturro alakítja Baskerville-i Vilmos ferences szerzetest, akit Annaud filmjében Sean Connery játszott.

„A rózsa neve nagyszerű könyv: magában foglal egy thrillert, amelyet Annaud filmje elmesél, ám tartalmaz filozófiai vitát, a vallás és a hatalom viszonyáról, a szeretetről, a nőkről, az életről szóló fejtegetéseket is. Amire egy kétórás filmben nincs idő, mi elmondhattuk” –fejtette ki a sajtó képviselőinek Gaicomo Battiato.

A 25 millió euróból (8 milliárd forintból) angol nyelven, javarészt a római Cinecittában forgatott sorozat főszereplője, Turturro elmondta, hogy inkább nem is nézte meg Annaud klasszikusát, hogy a nagy előd ne befolyásolhassa. A széria első forgatókönyvvázlatát egyébként a producerek szerint még Umberto Eco is látta és jóvá is hagyta 2016-ban bekövetkezett halála előtt.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2019. március 04. 18:26
A könyv nagy kedvencem, a film remekül visszaadta (ami ritkaság) annak minden félelmetességét. Az "újraértelmezéssel" nekem is kétségeim vannak.
kisgul
2019. március 04. 18:25
Ez akkor lenne hírérték, ha nálunk is vetítenék!
IV. Fawkes
2019. március 04. 18:01
Ez az "újraértelmezés" egy eléggé baljós szó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!