Meghódította Dél-Koreát a Bánk bán

2019. február 06. 09:58

A magyar–dél-koreai kapcsolatok hivatalos nyitányának 30. évfordulóján eljutott az ázsiai országba a harmadik legrégebbi magyar opera, ahol, akárcsak itthon, Teguban is hatalmas közönségsikert aratott Ókovács Szilveszter beszámolója szerint.

2019. február 06. 09:58

Az Origón megjelent beszámoló szerint január 17-én hatalmas közönségsikert aratott az első magyar operaelőadás Ázsiában, amiről az Operaház főigazgatója tudósítása szerint a szinte teljesen megtelt ezerfős nézőtér az előadás végén állva tapsolt.

Mélyebb hatást is kiválthatott azonban a darab: Csoma Mózes szöuli magyar nagykövet szerint a koreaiakat azért is érinti meg most a magyar függetlenség témájától se túl távoli Bánk bán története, mert maguk is épp száz év előtti, a japán fennhatóság elleni szabadságharcuk emlékünnepét ülik. Nem múló emlék a degui út, nem korai öröm, hanem igazi, koreai – zárja beszámolóját Ókovács Szilveszter.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2019. február 09. 08:53
Es a koreaiak szeretik a tortenelmet. Sok tortenelmi filmet, folytatasost keszitenek (jo lenne mar toluk peldat venni vegre valahara). Ezert is tetszhetett nekik a Bank Ban. Nyugaton ha bemutatnak a Bank bant, egybol rasutnek a nogyulolo jelzot, es a feministak tuntetnenek az opera elott, es nehany topless femen aktivista meg a szinpadra is felszaladna.
hentes
2019. február 06. 13:01
Egyik kedves operám. Örülök a sikerének, ahogy minden magyar sikernek.
Knerten
2019. február 06. 10:21
A Hunyadi is megérdemelne legalább ennyi figyelmet. És mindkét opera megérdemelne végre egy minőségi, modern kiadást (több nyelvű műfordítással).
pollip
2019. február 06. 10:07
BÁNK BÁN DÉL-KOREÁBAN "Nagy sikerrel mutatkozott be a dél-koreai Tegui Operaházban nemzeti operánk koncertszerű változata. A betanító zenekari és énekkari szólamvezetők tapasztalatai szerint remek felkészültségű és vendégszerető házigazdák együtteseit Dénes István vezénylete. A produkciót az est magyar szólistái: László Boldizsár, Komlósi Ildikó, Rőser Orsolya Hajnalka, Sándor Csaba, Busa Tamás, Szappanos Tibor, Rezsnyák Róbert és Bakonyi Marcell tették teljessé."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!