Egyre többet fehérboroznak a németek

2017. március 16. 12:05

Az utóbbi években jelentősen több fehérbort kezdtek el inni a német borfogyasztók. A borpiacuk majd' fele száraz minőségi bor, harmada pedig félédes.

2017. március 16. 12:05

2016-ban is folytatódott Németországban a 2008 óta meglévő trend, miszerint egyre nagyobb mennyiségben fogyasztanak bort a németek, közölte a mainzi székhelyű Német Borintézet. Ezen belül a legfigyelemreméltóbb a fehérborok arányának növekedésre a vörösök rovására: immáron a német borpiac eladásainak 43 százalékát adják fehérborok. 2008-hoz képest ez 6 százalékpontos, 2015-höz képest pedig 1 százalékpontos növekedés. Az se kevés.

A mainziak közleményéből kiderül: a vörösök piaci részaránya 47 százalékos, a rozéké pedig hét éve változatlanul 10 százalékos. A német borfogyasztók túlnyomó többsége ma is főleg száraz és félszáraz borokat preferál, ennek megfelelően a németországi borászatok a minőségi boraik 46 százalékát száraz, 21 százalékát pedig félszáraz kategóriában dobták piacra. A félédes kategória is tudott nőni, két százalékpontnyit, ezzel a németországi minőségi borok harmada ezzel a cukortartalommal kerül a fogyasztó poharába.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!