Krakkói borexpó díszvendége Magyarország

2016. november 16. 19:03

Az idén több mint 13 ezer szakmai látogatót várnak a Krakkói Vásárközpont borászati szakkiállítására, az Enoexpo-ra, amelynek idei díszvendége Magyarország.

2016. november 16. 19:03

A magyar borok kedvező fogadtatásra találhatnak a lengyel borkedvelőknél, hiszen a magyar borok fogyasztásának hagyománya van az országban, írja a HNT sajtóközleménye. A november 16. és 18. között zajló kiállításon 60 m2-es önálló standon mutatkozik be hazánk borkínálata. A résztvevő nyolc kiállító mellett közös standon jelenünk meg a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal, mondta el Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára.

A kóstolózónának, valamint a borkereskedelemi és gasztronómiai szakembereknek tartott tematikus kóstolóknak köszönhetően összesen 26 termelő kapott lehetőséget arra, hogy a Magyar Bormustrán díjat nyert boraikkal bemutatkozzanak a lengyel közönségnek. A tematikus kóstolókat a Lengyel Borszakírók Szövetségének elnöke, Tomasz Prange-Barczyński tartja. Kísérőrendezvényként több étteremben is tartanak bemutatót a borászok boraiból.

Lengyelország hazánk fontos gazdasági partnere, az utóbbi két esztendőben rekordokat döntő kereskedelmi forgalommal. Gál Péter, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára a kiállítás megnyitóján hangsúlyozta: a lengyel fogyasztók és szakmai döntéshozók számára egyaránt meg kell mutatni a minőségi korszakváltást, amely hazánk borászatát az utóbbi évtizedekben jellemzi.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2017. január 02. 22:17
Fiatal korunkban Malagelot ittunk. Tíz korona volt litere. Karácsony előtt nézegettem a borokat. 4-5 euro (120-150 korona) leszállított áron - hét deci. Egri hős leszek. Bornemissza. (Egy üveget azért vettem).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!