Megduplázná 2020-ra a bioművelésű földterületeket a kormány

2016. október 16. 12:51

A kormány célja, hogy 2020-ra 350 ezer hektárra, a mostaninak a duplájára növekedjen a biogazdálkodással foglalkozó területek nagysága. Most a mezőgazdasági területek 2,5 százaléka bioterület.

2016. október 16. 12:51

Az agrárium jövőjének egyre inkább kiemelt és fontos része a biogazdálkodás, mondta a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap a Hanságligetben rendezett VIII. Bionapon. Nagy István a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. által szervezett szakmai programon részletezte: Magyarország kedvező adottságai ellenére eddig nem használta ki kellőképpen a biogazdálkodás adta lehetőségeket, ezért a kormány célja, hogy 2020-ra 350 ezer hektárra, a mostaninak a duplájára növekedjen a biogazdálkodással foglalkozó területek nagysága. Hozzátette: a mezőgazdasági területek 2,5 százaléka bioterület. Nagy hátrány, hogy ezeken a területeken 80-85 százalékban alapanyagot állítanak elő a gazdák, viszont a feldolgozott bioélelmiszerek kilencven százalékát külföldről hozzák be. (MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
választópolgár
2017. január 27. 17:08
A valóság és gyakorlat amit a népnemzeti álruhás finesz csinál, Szöges ellentétben áll ezzel a szépen hangzó jól marketingelhető elképzeléssel. A harcos kiállás a migránsok ellen : gyakorlat: eddig többezer letelepedési kötvénnyel letelepedési jogot kapott gaboni afganisztáni és piréz jött be az országba és mivel hozhatják a családjukat, eddig a gerjesztett migráció eredménye:18.000 azaz TIZENNYOLCEZER afgán, gaboni és egyéb prominens és biztosan hasznos újmagyarral növelte Magyarország lélekszámát. Orbán neaztnézzékamitmondkhanemamitcsinálok viktor népnemzeti kormánya emellett most aláírja a CETA-t azt az szabadkereskedelmi egyezményt amivel a GMO szabad utat kap Magyarországon. A médiamanipulálás mellett elkezdődik a génmanipulálás is. egy újabb illúzióval kevesebb.
liberálzöld.
2016. november 20. 13:58
2020-ig. Az még 3 év. Simán menni fog. Hány évig is kell minősítetten bio módon termelni egy területen, hogy hivatalosan is bio legyen? 3-7 év? Akkor bizony bele kell húzni fidelvtársak, mert azon a bizonyos 3500 hektáron már az idén el kell kezdeni biozni. És előtte még el is kell lopni (ha netán még nem történt meg).
=nessuno=
2016. november 20. 13:57
Amnéziás valaki? Kishantos?
FOB
2016. november 20. 13:57
Ez a kormány régóta önmaga paródiája. Most is hozták a formájukat. Az államtitkár úr hol volt, mikor kicsinálták Kishantost? Külföldről jártak oda tanulni biogazdálkodást mielőtt a Fidesz-vezérelt jogállam (i)gazságügyi asszisztálásával szétbarmolták. Hogy tudnak ezek a férgek tükörbe nézni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!