Vineta, mics és pezsgő – erdélyi gasztronómia Budapesten
Reggeli piacozás közben erdélyi pacalcsorba és pezsgő – lehet, hogy elsőre szokatlannak tűnik, de a Fény utcai piacon esélyes, hogy megszokott jelenség lesz hétvégenként.
A Törley cégcsoport tradicionális eljárással készített pezsgői, valamint egy Nyakas- és egy Kovács Nimród-bor aratott sikert a Chardonnay du Monde nemzetközi borversenyen. Franciaországban idén március 8-11. között, huszonharmadik alkalommal rendezték mg a chardonnay-ról szóló versenyt.
A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 39 országból nevezett chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket. Összesen 782 minta érkezett és 259 érmet osztottak ki: 63 aranyat, valamint 196 ezüstöt.
Ezen a rangos versenyen idén a Törley Pezsgőpincészet két hagyományos palackos erjesztésű és érlelésű eljárással készített pezsgőjét is ezüstéremmel díjazták,ez a két termék a Törley Chardonnay Brut Nature Nyerspezsgő 2012 és a Törley Chardonnay Brut 2012, áll a pezsgőpincészet által a Mandiner.bornak küldött sajtóközleményben.
A nevezett magyar termékek közül összesen négyet tüntettek ki ezüstéremmel, a két Törley-pezsgőn kívül Kovács Nimród Battonage Monopole Chardonnay Egri Grand Superior 2013 bora, valamint a Nyakas Pince 2015-ös budai chardonnay-je szerzett érmet.