Andy Vajna: Büszkék vagyunk a Saul fiára

2016. január 11. 13:11

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt – reagált Andy Vajna hétfőn a hírre, hogy a Saul fia Golden Globe-díjat nyert. A filmszakmai kormánybiztos külön kifejezte örömét, hogy a sikerhez a Filmalap is hozzájárulhatott.

2016. január 11. 13:11

Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült egy olyan filmet készíteni, amelyre a világ ilyen komolyan odafigyelt – reagált Andy Vajna hétfőn a hírre, hogy a Saul fia első magyar filmként Golden Globe-díjat nyert.

A filmszakmai kormánybiztos közleményben gratulált a rendezőnek és csapatának a sikerhez.„Különleges megtiszteltetés, hogy a Saul fia az első magyar film, amelyik megnyerte a nagy presztízsű Golden Globe-ot. Örülünk, hogy a sikerhez a Filmalap anyagi és szakmai támogatása is hozzájárulhatott” – fogalmazott Andy Vajna. A Magyar Nemzeti Filmalap 321,6 millió forinttal segítette a film elkészítését. 

„Tudom, milyen az a pillanat, amikor bemondják a filmedet és kimész a színpadra, ez a pillanat örökre megmarad” – idézte fel a kormánybiztos azt az élményét, amikor 1997-ben átvette a legjobb filmért járó Arany Glóbuszt az Evita producereként.

A Saul fia a 73. Golden Globe gálán nyerte el a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat, melyet az Oscar előszobájának is tartanak. A film jelenleg nyolc másik alkotással van versenyben az Oscar-jelölésért. A tényleges öt jelöltet január 14-én választják majd ki.

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2016. szeptember 06. 19:16
"Győztes csatánk nem sok volt" Azért ennek fuss neki még egyszer. Brenta? Pozsonyi? Vértes? Kerlés? Morvamező? Nándorfehérvár? Kenyérmező? Boroszló? Kőszeg? Eger? Isaszeg? Nagysalló? Gorlice?
kohntalan
2016. március 17. 16:17
Jó nézni a sok vergődő, irigykedő antiszemitát...
tevevanegypupu
2016. január 29. 15:40
Mikor Szabó István Oscart nyert, egész Magyarország nagyon büszke volt rá - a film is tökéletes - mert magyar rendezőként nyerte, ahogy Makk Károly, sőt még az idióta Jancsó is magyar rendezőként nyert.Fel sem merült, hogy zsidók, pedig akkor is voltak zsidó közreműködők..de ez a film minden porcikájában zsidó, semmi köze nincs a magyarokhoz. Csak annyiban, hogy mi, adózó polgárok adtuk hozzá a legtöbb pénzt.Andy Vajnának..aki a magyar filmgyártás Hollywoodból érkezett zsidó vezetője..:)
korona
2016. január 29. 01:00
Ez nem magyar film, ez ZSIDÓ film. Meg a golden globe újságírói is MIND zsidók. Magyar pénzből zsidó filmet csináltak. Nem először. És nem is utoljára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!