Mobillal a tüdőrák ellen

2015. október 26. 07:32

Két perc alatt kiderül, fenyegeti-e a tüdőrák, ha megkérdezi telefonját. A pécsi orvosok által kifejlesztett mobilos alkalmazással saját magunk ellenőrizhetjük, mekkora esélyünk van a betegségre.

2015. október 26. 07:32

„Sikerült már megmenteni egy ember életét a pécsi orvosok által kifejlesztett mobilos alkalmazással, mellyel saját magunk ellenőrizhetjük, mekkora esélyünk van tüdőrákra. A saját felelősségre építő applikáció készítői szerint akár áttörést is hozhat a tüdőrák ellen vívott, vesztésre álló háborúban.

Néhány nappal műtétje után már haza is mehetett az aparhanti Heil Zoltánné, akit korábban tüdőrákkal diagnosztizáltak, miután a telefonjára telepített alkalmazás hatására felkeresett egy szűrőközpontot. A korszerű műtéti technikának köszönhetően csak egy kisméretű heg maradt az életveszélyes kór után, és a kezelőorvosok szerint minden esély adott, hogy teljesen felépüljön. Heil Zoltánné története sajnos rendkívül ritka a tüdőrákos betegek körében, ám a betegség korai felismerését segítő mobilapplikáció ötletgazdája és fejlesztője, Szántó Zalán reményei szerint ez a helyzet hamarosan megváltozik.”

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik