Csaknem minden kiállító eladással zárt az Art Marketen

2015. október 13. 18:07

A kiállítók nyilatkozatai szerint szinte valamennyi galéria eladással zárta az 5. Art Market Budapestet – közölték az október 8-11. között megtartott kortárs képzőművészeti vásár szervezői.

2015. október 13. 18:07

Az Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásár szervezői szerint a régió legjelentősebb művészeti vására iránt megnyilvánuló érdeklődés és bizalom erősödésének egyértelmű jele, hogy az Art Market kiállítói a korábbi éveknél jelentősebb kereskedelmi sikert könyvelhettek el 2015-ben. A vásár ugyan nem ír elő jelentési kötelezettséget az értékesített műtárgyakra vonatkozóan, de a kiállítók nyilatkozatai alapján néhány új bemutatkozó kivételével szinte valamennyi galéria eladással zárt – tájékoztattak.

 
Néhány ma már kortárs klasszikusnak minősülő nemzetközi alkotó, köztük Christo, Frank Stella és Bernar Venet (Violuk Contemporary) valamint számos magyar galéria művészeinek számtalan alkotása mellett többek között olyan közép- és kelet-európai alkotók művei is gazdára találtak, mint Oliver Dehm (német, képviselte: Michaela Helfrich Galéria), Wolfgang Ganter (német, Burster), Ivars Heinrihsons (lett, Maksla XO), Dan Maciuca (román, Zorzini), Radenko Milak (bosnyák, Duplex100m2), Tomas Martisauskis (litván, Post), Wanda Stang (német, Whiteconcepts) vagy Marko Tadic (horvát, Apoteka). Más régiók résztvevői közül az Egyesült Arab Emirátusokból, Japánból, Olaszországból és Svájcból érkezett kiállítók is eladásokkal zárták a budapesti vásári szereplést – számoltak be a szervezők.
 
Az Art Market idén 25 ország több mint 100 kiállítójának jóvoltából mintegy 5000 művész sok ezer alkotását vonultatta fel a Millenáris parkban. A rendezvény fókuszában ezúttal a Nyugat-Balkánt, Berlin és a Baltikum állt, és gazdag tartalommal jelentkezett a mások mellett Bernar Venet nagy méretű műveit is Budapestre hozó sCULTURE szobrászati program is. A kiállítási anyag bemutatását mintegy félszáz kiegészítő program kísérte, és tette ismert művészek és jelentős nemzetközi szakemberek találkozóhelyévé a művészeti eseményt. Az Art Market Budapest 2015 partnerei a vásár több résztvevőjének is kiállítói díjat ítéltek oda. Köztük az Artmagazin által összeállított zsűri döntése alapján a Legszebb kiállítási stand díját a montenegrói ISU – Kortárs Művészeti Intézet vehette át. A vásár idején folyamatosan zajló művészeti foglalkozások keretében csaknem ezer iskolás látogatott a vásárra, az általuk leadott szavazatok alapján a B.Braun-díjat 2015-ben megosztva a budapesti Várfok és Bergman Galériák kapták – közölték a szervezők.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!